KAKAV MEČ! Devet golova, preokreti i GOLČINA Jovana Mijatovića za pobedu Srbije nad Italijom!

Autor: Darko Mitrović
sreda 11.10.2023.
20:00
Izvor: Sportske.net

Spektakularan meč u Gornjem Milanovcu!

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Omladinska U19 reprezentacija Srbije koju sa klupe vodi selektor Radovan Krivokapić odigrala je izvanredan meč na stadionu Metalca u Gornjem Milanovcu.

Iako se radilo o prijateljskom duelu, reprezentativci Srbije i Italije su gledaocima priredili pravi spektakl, a kao pobednik je posle tri preokreta izašla naša reprezentacija koja je na kraju slavila sa 5:4! Neverovatan je podatak da je Srbija imala pet šuteva u okvir gola i svih pet puta je lopta završila u mreži Italijana!

Povela je Italija u 34. minutu, ali taj gol nije previše uzdrmao naše ''orliće'' koji su zatim zaigrali mnogo bolje i - efikasnije.

Na izjednačenje se čekalo deset minuta, kada je fudbaler Ajntrahta Marko Mladenović kroz noge protivničkom golmanu poslao loptu u mrežu, a već u prvih dvanaest minuta igre u drugom poluvremenu Srbija je postigla još dva gola, za vođstvo od 3:1!

Tek što je ušao u igru, Jovan Mijatović je doneo vođstvo Srbiji, a u 57. minutu napadač Crvene zvezde je upisao i asistenciju za Mladenovića koji pogađa za 3:1.

''Brodolom'' našeg tima počeo je u 70. minutu kada je Vasiljević skrivio jedanaesterac, a Dele Monake sa bele tačke savladao golmana Lijeskića - 3:2.

Videlo se i po proslavi ovog gola da su Italijani silno motivisani da dobiju ovaj meč i na kraju su u tome i uspeli.

Već u 77. minutu Lorenco Angele je izjednačio na 3:3, prelepim udarcem sa dvadesetak metara, iskosa sa desne strane u suprotni ugao.

Ušla je ''voda u uši'' našim reprezentativcima u tom delu igre, a kapiten Italije Luka Lipani je u 81. minutu snažnim udarcem sa ivice kaznenog prostora doneo veliki preokret ''azurinima'' - 3:4! Osvojili su gosti loptu na sredini terena, usledila je njihova munjevita akcija, a Lipani je znalački iskoristio previše slobodnog prostora ispred šesnaesterca našeg tima.

Izgledalo je da naš tim neće imati vremena da se oporavi od ovog ''nokdauna'', ali u 86. minutu je Aleksa Vukičević posle kornera sa leve strane sačekao loptu na drugoj stativi i izjednačio na 4:4!

Imali su minut kasnije Italijani priliku za novo vođstvo, Lijeskić je odbranio, a na ulasku u nadoknadu vremena Srbija dolazi do odlučujućeg preokreta!

I to kako! Najlepši, najspektakularniji potez na ovoj utakmici izveo je Jovan Mijatović koji je iskosa sa leve strane poslao ''projektil'' u suprotni ugao za pobedu ''orlića'' rezultatom 5:4!


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke