Kakav meč na Brdu! Preokreti, kiša golova, na kraju šok za Lalatovića!

Autor: Darko Mitrović
petak 12.02.2021.
20:41
Izvor: Sportske.net

Vojvodina napravila veliki preokret, ali u poslednjoj sekundi ostala bez pobede.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Fudbaleri Čukaričkog i Vojvodine igrali su nerešeno, 3:3, u jednom od derbija 21. kola Linglong Superlige Srbije.

Tim Nenada Lalatovića je bio na pragu trijumfa posle velikog preokreta u drugom poluvremenu, nadoknadivši dva gola zaostatka iz prvog dela igre, ali u poslednjim sekundama meča ''Brđani'' su stigli do boda, i to sa igračem manje.

Čukarički je poveo već u petom minutu golom Veljka Birmančevića koji je sa nekih 17 metara poslao loptu u nebranjenu mrežu, pošto je golman Vojvodine Nikola Simić istrčao ''u prazno'' - 1:0.

Samo šest minuta kasnije, domaći su duplirali prednost, a strelac je bio Ćirković koji se pred golom Vojvodine najbolje snašao posle kornera - 2:0.

Čukarički je bio bolji rival u prvom delu igre, imao je još par šansu da uveća vođstvo, ali od samog početka drugog poluvremena sve se promenilo, i to od trenutka kada je Srđan Mijailović morao van terena zbog drugog žutog kartona.

Sa igračem više na terenu, Vojvodina je videla svoju šansu i u 64. minutu je stigla do svog prvog gola, pošto je Ostojić skrivio jedanaesterac. Precizan sa bele tačke bio je Miljan Vukadinović, koji je samo minut kasnije doneo izjednačenje Vojvodini, posle duge i precizne lopte koju mu je Drinčić uputio u kazneni prostor - 2:2.

Već u sledećem minutu, Birmančević je rukom zakačio po vrati golmana Vojvodine Nikolu Simića, što je izazvalo reakciju gostujućih fudbalera, stvorila se velika gužva, ušao je i Nenad Lalatović na teren i kažnjen žutim kartonom, kao i Simić i Birmančević, ali se sve brzo smirilo.

Tri minuta kasnije, Andrić oštro startuje na Birmančevića, fudbaler Čukaričkog je jaukao pored aut linije, srećom brzo se oporavio, a Andrić je kažnjem žutim kartonom.

Kako se bližio finiš meča, Novosađani su bili sve samouvereniji, kod Čukaričana se uvukla nesigurnost i u 80. minutu Vojvodina dolazi do preokreta. Veljko Simić je bio strelac pošto su prethodno defanzivci Čukaričkog konfuzno reagovali pred svojim golom. Lopta se odbila do Simića, a pojačanje iz Crvene zvezde iskosa sa desne strane pogađa mrežu za 2:3.

Izgledalo je da će sva tri boda Vojvodina odneti u Novi Sad, ali u sedmom minutu nadoknade vremena, bukvalno u poslednjim sekundama meča, Čolović posle kornera snažnim udarcem sa 15 metara pogađa mrežu za konačnih 3:3! Neposredno pre gola, trener Vojvodine Nenad Lalatović je tražio od sudije da označi kraj meča, ali on je dozvolio da se izvede korner koji je doneo veliku radost domaćima.

Ovakvim epilogom, Vojvodina se učvrstila na trećem mestu sa 43 bodova, četiri više od četvrtoplasirane ekipe Čukaričkog.

GOLOVI

TABELE

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke