Kakav meč u Senti! Osam golova, Kragujevčani u poslednjim sekundama zaustavili TSC!

Autor: Darko Mitrović
subota 14.08.2021.
18:54
Izvor: Sportske.net

Sjajan meč u Senti i još jedno iznenađenje koje je priredio kragujevački Radnički 1923.

fkradnicki.com/Nenad Kotlajić
fkradnicki.com/Nenad Kotlajić

Povezane vesti


U prvoj utakmici petog kola Linglong Superlige Srbije, TSC i Radnički 1923 iz Kragujevca igrali su nerešeno, rezultatom 4:4!

TSC je tako prekinuo seriju od četiri uzastopne pobede na početku sezone, a Radnički niz od dva poraza iz prethodna dva kola.

TSC je poveo u 14. minutu meča, kada je Mihajlo Banjac postigao prelep gol, iskosa sa desne strane, sa ivice kaznenog prostora, a lopta je završila u suprotnom uglu gola Radničkog - 1:0.

Odgovor Radničkog usledio je samo osam minuta kasnije. Sve se dogodilo posle kornera sa desne strane, Burmaz je zakačio loptu, ali ona onda pogađa defanzivca domaćih Leandra i završava u mreži - 1:1.

Ipak, tokom većeg dela prvog poluvremena TSC je bio bolji, konkretniji rival i već u 26. minutu Banjac asistira za Đura Zeca, a ovaj beži svojim čuvarima i pogađa za 2:1.

Da se Radnički ne miri sa porazom pokazao je u finišu prvog poluvremena kada je pretio preko Trifunovića i Mirića, ali je ostalo 2:1 posle prvog dela igre.

TSC je do trećeg gola stigao u 57. minutu posle kiksa golmana Radničkog Lazara Raičevića koji je loše ispucao loptu, ona je ubrzo stigla do Banjca koji drugi put pogađa mrežu za 3:1.

Izgledalo je tada da je pitanje pobednika rešeno, ali Kragujevčani nisu tako mislili. U 72. minutu Rašo je sa desne strane odlično centrirao na ivicu peterca, gde je Marko Mirić zahvatio loptu glavom ispred istrčalog Filipovića i savladao ga za 3:2.

Samo tri minuta kasnije Radnički je stigao do izjednačenja, posle Brnovićevog centaršuta iz kornera pogodio je Filipović i za tili čas gosti su stigli do 3:3.

Usledio je potom zanimljiv finiš meča, golman Radničkog Raičević se iskupio za pomenuti kiks jednom dobrom odbranom kada su domaći izveli brz napad, ali u 88. minutu se i Leandro Pinto iskupio za autogol kod prvog gola Radničkog.

Slobodan udarac su na levoj strani iznudili domaći, Aranđel Stojković ga je odlično izveo, a najviši u skoku pred golom Radničkog bio je Leandro Pinto koji šalje loptu u donji desni ugao Raičevićevog gola - 4:3.

I kada se činilo da TSC neće opet ispustiti prednost, u poslednjim sekundama nadoknade vremena Leandro Pinto u svom kaznenom prostoru obara Kovinića i sudija Trifković je pokazao na belu tačku. Marko Mirić je preuzeo odgovornost i poslao neodbranjv šut pod prečku za konačnih 4:4!

*

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke