Kako bi mogla da izgleda Partizanova grupa u Ligi konferencija?

Autor: Darko Mitrović
sreda 14.04.2021.
18:04
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Objavljena je prva projekcija. Liga konferencija nije za potcenjivanje.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Iako teoretski još uvek nije sve rešeno, posle raspleta 164. večitog derbija je praktično već jasno da će Crvena zvezda i ove godine osvojiti šampionsku titulu, a da će Partizan kao drugoplasirani igrati u novoformiranom evropskom takmičenju - UEFA Ligi konferencija.

Kako bi mogao da izgleda Partizanov put ka grupnoj fazi ovog takmičenja i koja zvučna imena bismo mogli da očekujemo u premijernom izdanju Lige konferencija, prikazao je Partizanov analitičar Vlada Ćujić na klupskom YouTube kanalu.

Kao i uvek, do detalja je objasnio kako trenutno stoje stvari, na koje ekipe bi crno-beli trebalo da obrate pažnju, kako bi mogli da izgledaju šeširi na žrebu za grupnu fazu, ukoliko ne bude nekih većih iznenađenja, ali i uporedio kvalitet Lige konferencija sa Ligom Evrope.

Srbija će imati tri predstavnika u Ligi konferencija, biće to osvajač Kupa i još dve ekipe iz Superlige, ili sve tri iz Superlige, zavisno od toga ko će osvojiti Kup Srbije. U svakom slučaju, sva tri naša predstavnika startovaće startovaće iz drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Partizan će biti nosilac u kvalifikacijama, a ukoliko opravda očekivanja i izbori plasman u grupnu fazu, onda će moći da računa na mesto u drugom ''šeširu''.

Kada su u pitanju najatraktivnije ekipe iz najboljih liga u Evropi, to će uglavnom biti šestoplasirane, ili sedmoplasirane iz Engleske, Španije, Italije i Nemačke, odnosno petoplasirane ili šestoplasirane iz Francuske, opet zavisno od toga ko će biti osvajači nacionalnih Kupova.

Imajući sve to u vidu, ono što najviše zanima navijače Partizana jesu projekcije ''šešira'' za grupnu fazi takmičenja, a prema trenutnom stanju u šampionatima širom Evrope i klupskim koeficijentima, oni bi mogli da izgledaju ovako:

Šešir 1: Totenhem, Viljareal, Roma, Kopenhagen, Bazel, CSKA, Marsej, Astana

Šešir 2: Fejenord, Makabi Tel Aviv, PAOK, AEK, Partizan, Bate, Molde, Rapid Beč.

Šešir 3: Galatasaraj, Zorja, Ferencvaroš, Škendija, Slovan, Brondbi, Olimpija, Hibernijan.

Šešir 4: Dinamo Tbilisi, Žalgiris, Sarajevo, Flora, Budućnost, Kairat, Arhus, Slovačko.

Vama ostavljamo da iz ovih potencijalnih ''šešira'' u kojima bi, nadamo se, moglo da se nađe mesta i za još neki klub iz Srbije, ''izaberete'' idealnu grupu za Partizan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke