Kako bi Mrkela rešio problem nameštanja? U tri koraka!

Autor: Darko Mitrović
petak 16.04.2021.
20:57
Izvor: Sportske.net, K1 TV

Može li ovo da se sprovede u Srbiji?

© Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Poslednjih dana glavna fudbalska tema u Srbiji jesu nove sumnje u nameštanje utakmica, a posle reakcije iz UEFA, disciplinski organi FSS su kaznili Borac i Jagodinu oduzimanjem bodova, ali i novčano.

Ovu temu danas je na TV K1 komentarisao sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela, u razgovoru sa Jovanom Joksimović.

''To su neprijatne situacije, UEFA je reagovala, kao i mnogo puta u proteklih nekoliko godina, oni imaju sistem uzbunjivanja preko uplata na kladionica i desilo se da su dve utakmice iz Srbije bile problematične.

Nije to samo posao za državu, nego i za FSS. Znam kao direktor mlađih selekcija FSS da se radilo preventivno, razgovaralo sa klubovima, i UEFA to takođe radi. Uvek su bili neki kursevi za mlade igrače u vezi sa nameštanjem utakmicama. Mislim da FSS treba da se okrene jednoj takvoj vrsti edukacije i u saradnji sa državom pokuša taj problem da reši'', istakao je Mrkela, a onda ponudio i rešenje u tri koraka:

''Jedan način je preventiva, drugi edukacija i treći oštrije kažnjavanje''.

Ipak, svestan je da će konkretnija reakcija iz FSS moći da usledi tek posle izbora novog rukovodstva.

''FSS posle ostavke Slaviše Kokeze nema kapacitet da u punoj meri rešava ovakav problem. Mislim da izbori nisu još uvek raspisani, postavlja se pitanje da li će sadašnji saziv birati novog predsednika, ili će se raspisati izbori na svim nivoima i da taj predsednik ima četiri godine da rešava probleme. Mislim da bi trebalo izvršiti izbore na svim nivoima'', smatra Mrkela.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke