Kako bi Piksi promenio istoriju finala u Bariju?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.09.2023.
14:21
Izvor: Sportske.net

Bio je tada u nezavidnoj situaciji, ali...

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trideset dve godine kasnije, aktuelni selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi se u intervjuu za YouTube kanal Olimpika iz Marseja prisetio finala Kupa šampiona iz 1991. u Bariju, kada je Olimpik poražen u finalu od Crvene zvezde posle penal-serije.

Tada je Piksi bio član Olimpika, ali u finalu nije imao veliku minutažu.

''Šta bih promenio da mogu? Da mogu, voleo bih da promenim istoriju meča sa Crvenom zvezdom u Bariju. Ali da sam ja bio na terenu od početka utakmice (smeh)'', objašnjava Piksi.

Pričalo se tada da nije želeo da bude među izvođačima penala protiv svog bivšeg kluba kada se rešavalo pitanje evropskog prvaka, ali on je sada otkrio da je bio ljut na trenera jer ga ranije nije uveo u igru.

''Na Gutelsa sam bio jako ljut jer me je ostavio na klupi protiv Crvene zvezde 1991. godine. On je veliki trener i veliki čovek, ali moj problem je bio u tome što sam hteo da igram protiv bivšeg kluba, ne njegov. Mislio sam da sam spreman. 

Nedelju dana pre finala odigrao sam sjajno protiv Nice i nasmejan izašao s terena. Mislio sam da ću biti u startnoj postavi protiv Zvezde, ali sam tek u finišu utakmice tek dobio šansu. Mislim da sam bio igrač koji je bio potreban treneru da dobije tu utakmicu'', zaključio je Piksi, a snimak tog njegovog intervjua možete da pogledate OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke