Kako će izgledati novi Partizan posle svih ovih pojačanja?

Autor: Darko Mitrović
petak 28.07.2023.
20:32
Izvor: Sportske.net

Trener Duljaj sada već ima veliki izbor, osim na štoperskim pozicijama.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je danas predstavio svoje osmo i deveto pojačanje ovog leta.

Samo dan pred početak nove sezone, ekipa Igora Duljaja je jača za novog napadača Mateuša Saldanju i desnog beka Aranđela Stojkovića, pa su crno-beli sada prilično popunjeni u svim linijama tima, izuzev na štoperskim pozicijama, gde još uvek nije angažovana zamena za Igora Vujačića koji je otišao u ruski Rubin.

Samo trojicu klasičnih štopera Duljaj ima u svom timu, od kojih je jedan bonus igrač - Mihajlo Ilić. On će igrati u tandemu sa novim kapitenom Svetozarom Markovićem, dok je iskusniji Siniša Saničanin svoju šansu čekati sa klupe. Ali, za borbu na tri fronta, pogotovo ako se Partizan plasira u grupnu fazu Lige konferencija, trojica štopera je premalo i iz Humske su najavili da se može očekivati još jedno pojačanje upravo na toj poziciji (možda Matija Nastasić).

Podsetimo, Partizan je ovog leta, pre Saldanje i Stojkovića angažovao i levog beka Nikolu Antića, defanzivne veziste Aleksandra Šćekića i Frenka Kanutea, golmana Aleksandra Jovanovića, krilnog napadača Ksandera Severinu, ofanzivnog vezistu Alda Kalulua i napadača Nemanju Nikolića.

Otišli su najbolji strelac Rikardo Gomeš, kapiten Slobodan Urošević, zatim Nemanja Jović, Fuseni Dijabate (formalno još pod ugovorom, ali se ne pojavljuje u klubu), golman Aleksandar Popović i Milan Lukač, vezisti Fejsa, Traore, Andrade...

Ako sve to imamo u vidu, kao i starosedeoce iz prošle sezone, kako bi moglo da izgleda najboljih 11 Partizana u novoj sezoni?

Ako zadrži formaciju 4-2-3-1 koju je do sada forsirao, trener Igor Duljaj bi mogao da se odluči za postavu kao u prilogu. Moći će najviše da kombinuje kada je napadačka linija u pitanju. Ne samo što ima veći izbor igrača, nego i napadače sa različitim karakteristikama, pa bi mogao i da iznenađuje svoje rivale izborom startnih postava.

Do tada, naša prognoza izgleda ovako:

Jovanović - Stojković (Filipović), Marković, Ilić, Antić - Belić (Pantić), Kanute -  Severina, Kalulu (Natho), Menig - Saldanja.

Alternative? I od njih bi mogao da se formira zanimljiv tim.

Stevanović - Živković, Filipović (Stjepanović), Saničanin, Šehović - Šćekić, Pantić - Terzić, Natho, Trifunović - Nikolić (Pavlović).

Dovoljno za borbu za titulu? Već sutra u Bačkoj Topoli biće mnogo jasnije...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke