Kako će izgledati novi Partizan, prilika za promenu formacije?

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.08.2021.
18:59
Izvor: Sportske.net

Otvaraju se brojne mogućnosti, rivalima će biti mnogo teže da ''pročitaju'' trenera Stanojevića.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Iako još uvek čekamo zvanične potvrde iz kluba, ne bi trebalo da bude nikakvih ''veleobrta'' u samom finišu prelaznog roka, pa je izvesno da će u nastavak sezone Partizan ući jači za defanzivca Nemanju Miletića koji se vratio iz Al Raeda i krilnog napadača Kvinsija Meniga koji dolazi iz holandskog Tventea.

Crno-beli su sjajno započeli novu sezonu, u Superligi su ostvarili stopostan učinak u prvih šest kola, imaju dva boda više od Crvene zvezde, a primarni cilj je ostvaren i u Evropi, plasmanom u Ligu konferencija.

Sada je pred crno-belima izazov da te stečene pozicije što duže zadrže i da se ne zadovolje samim plasmanom u grupnu fazu, već da se izbore i za evropsko proleće za šta imaju realne šanse posle obavljenog žreba grupa Lige konferencija.

Miletić i Menig bi u tome trebalo da im značajno pomognu, i ne samo to, nego će trener Aleksandar Stanojević sada najverovatnije moći da ostvari i ono što je najavljivao početkom leta, tokom priprema za novu sezonu, a to je promena formacije.

Partizan uglavnom igra u formaciji 4-2-3-1, po čemu je prepoznatljiv, ali Stanojević namerava da povremeno ekipu transformiše i u 3-5-2 ili 3-4-3.

''Voleo bih, ali nam i dalje neki igrači ne dozvoljavaju da igramo u sistemu 3-5-2 ili 3-4-3. Želimo da otvaramo igru sa štopera i bekom koji će se manje pojavljivati, hoćemo da igramo sa tri pozadi, pa da pređemo na četiri. I to ćemo uraditi! Opet, zavisi, imate Natha i Jovića koji vas vezuju za određeni sistem. Teško je neke igrače staviti u neke sisteme, ali dolaskom Saničanina imamo mogućnost da igramo sa trojicom pozadi'', rekao je Stanojević pre nepuna dva meseca, pred kraj priprema za novu sezonu.

Kako bi nova Partizanova formacija mogla da izgleda? Kako rekosmo na početku, sada ima mnogo više mogućnosti, a jedna od njih je, možda i ova, u sistemu 3-4-3:

Popović - Miletić, Saničanin, Vujačić - Živković /Miljković/, Zdjelar, Natho, Obradović /Urošević/ - Marković, Rikardo, Menig.

Ako znamo da Stanojević na raspolaganju ima i Pantića, Sumu, Jovića, Holendera, Šćekića, Terzića, Lutovca... nema sumnje da će šef struke crno-belih biti na slatkim mukama u narednom periodu.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke