Kako će izgledati novi Partizan sa najavljenim pojačanjima?

Autor: Darko Mitrović
utorak 23.08.2022.
09:51
Izvor: Sportske.net

Da li će Petrić biti na ''slatkim mukama''?

Starsport.rs ©
Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je loše započeo sezonu, zaostatak za Zvezdom je već veliki, a odmah je eliminisan i iz kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ipak, od dolaska Gordana Petrića na klupu crno-belih oseća se pozitivna energija, kojoj su doprinele i dve pobede pod njegovim vođstvom - protiv Mladosti GAT u Novom Sadu od 1:0 i protiv Hamruna u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencija od 4:1.

U četvrtak je revanš na Malti, svi očekuju siguran Partizanov plasman u grupnu fazu Lige konferencija (kvota u AdmiralBet-u na novi trijumf crno-belih u četvrtak iznosi 1.65), a u susret tom meču mediji najavljuju seriju novih pojačanja ekipe Partizana do kraja ove nedelje.

Pisali smo juče na tu temu, Hamidu Traore će pojačati konkurenciju u veznom redu, očekuje se još jedan iskusni vezista - Gojko Cimirot iz belgijskog Standarda, a najveće iznenađenje je informacija da bi bivši reprezentativac Jagoš Vuković mogao da bude novi štoper Partizana.

Ukoliko bi se sve ove najave ostvarile, kako bi mogao da izgleda Partizanov najjači sastav u nastavku sezone?

Dolaskom Gordana Petrića na golu je prednost dobio Aleksandar Popović dok se Nemanja Stevanović koji je bio prvi izbor Ilije Stolice vratio na klupu za rezerve.

Najveća dilema je na desnom beku. Aleksandar Filipović je trenutno odsutan zbog povrede, pa je priliku u poslednje dve utakmice dobio Marko Živković i solidno ju je iskoristio, pogotovo protiv Hamruna kada je mogao više da se posveti ofanzivnim zadacima u formaciji sa trojicom štopera.

Na levoj strani je siguran kapiten Urošević, a kada su u pitanju štoperi, ukoliko Petrić nastavi da forsira pomenutu formaciju, taj novi trio bi mogao da bude Marković-Vuković-Saničanin, u slučaju da Vujačić dogovori angažman u inostranstvu, što se takođe očekuje do kraja prelazbog roka. Ako crnogorski reprezentativac ostane, onda bi se Saničanin preselio na klupu. Takođe, ne treba odbaciti ni opciju sa mladim Ilićem kao bonus igračem, iako od početka sezone nije dobijao priliku u startnoj postavi na poziciji štopera.

Tandem defanzivnih veznih igrača bi sada mogli da čine Fejsa i Traore, ali ako dođe i Cimirot, možda se čak i Fejsa preseli na klupu, jer od početka sezone nije impresionirao svojim partijama i još uvek traži nekadašnju formu posle pauze zbog povrede.

Patrik Andrade sve više pokazuje svoje ofanzivne kvalitete, odlično sarađuje sa zemljakom Rikardom i on bi trebalo da zauzme Nathovo mesto u startnoj postavi, s obzirom da Izraelac nije fizički spreman za 90 minuta fudbala.

Po krilima će delovati odlični Dijabate i Menig, s tim da će najverovatnije Menig i prvenstvenim mečeima morati da ustupi mesto jednom od ''bonus igrača''  - Petkoviću ili Joviću.

U špicu dileme nema, tu je Rikardo neprikosnoven, pa bi neka Partizanova nova formacija sa trojicom štopera mogla da izgleda ovako, s tim da bi u domaćim mečevima imalo mesta samo za četvoricu stranaca.

Popović - Marković, Vujačić (Vuković), Saničanin (Ilić-bonus) - Živković, Cimirot (Fejsa), Traore, Urošević - Andrade - Dijabate, Rikardo.

Ili, sa dvojicom štopera, opet uz ograničenje broja stranaca:

Popović - Živković (Filipović), Marković, Vujačić (Vuković), Urošević - Fejsa, Cimirot (Traore) - Dijabate, Andrade, Menig (Petković, Jović - bonus) - Rikardo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke