Kako će izgledati Zvezdin tim sa dve nove "bombe"?

Autor: Lazar Nikolić
petak 26.07.2024.
15:30
Izvor: Sportske.net

Ogromna konkurencija.

© 2024 Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© 2024 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Sve je spremno za "detonaciju" na "Marakani".

Crvena zvezda samo što nije ozvaničila dva velika pojačanja. Samo još formalnosti dele Timija Maksa Elšnika i Felsija Milsona od crveno-belog dresa.

Sa njima dvojicom čini se da je tim trenera Vladana MIlojevića kompletiran, naravno u slučaju da ne bude novih odlazaka, što je naravno moguće do kraja letnjeg prelaznog roka.

Ako sve ostane kao u ovom trenutku Zvezda će imati izuzetno širok i kvalitetan igrački kadarza naše uslove, možda i za Evropu.

Standardan bi na golu trebalo da bude Izraelac Omri Glazer, koji još uvek nije maksmialno spreman, a dok se ne stavi na raspolaganje treneru Milojeviću između stativa biće letošnje pojačanje Marko Ilić.

Zvezdin standardni desni bek u Super ligi Srbije biće Ognjen Mimović koji je uz štopera Nasera Đigu verovatno najkvalitetniji "bonus" u redovima šampiona Srbije. U evropskim utakmicama ne bi bilo nikakvo iznenađenje da pored desne aut linije gledamo reprezentativca Srbije Srđana Mijailovića, koji je mnogo iskusniji od kolege.

Kapiten Crvene zvezde Uroš Spajić trebalo bi da bude predvodnik Zvezdine odbrane ove sezone, a za mesto pored njega boriće se još jedan reprezentativac naše zemlje Nemanja Stojić, te mladi Naser Điga, koji pred državljanstva matiče Burkine Faso ima i pasoš Srbije, što ga čini "bonusom" u Super ligi i daje mu prednost u odnosu na Stojića. Pored njih trojica na šasnu će čekati i mladi Stefan Leković.

Svi na "Marakani" čekaju na debi južnokorejsog beka Jung Vo Seola, koji bi trebalo da bude startni levi bek i posle sedam godina iz startne postave istisne najtrofejnijeg igrača u istoriji Zvezde Milana Rodića, koji je i ovu sezonu počeo u startnih 11 tima Vladana Milojevića.

Na sredini terena konkurencija će biti žestoka. Dolaskom Timija Maksa Elšnika Milojević je dobio jaku kartu na koju može da se osloni u evropskim utakmicama. U zavisnosti od jačine protivnika i načina na koji će Zvezda igrati pored Elšnika bi trebalo da deluju novajlija Dalsio ili verovatno najbolji igrač crveno-belih In Beom Hvang. Ne zaboravljamo ni sada već veterana Gelora Kangu, koji jednim potezom može napraviti razliku i ukoliko mečeve počinje sa klupe.

Kada Milojević poželi čvrstinu u veznom redu prva opcija bi trebalo da bude tandem Elšnik-Dalsio, dok bi Hvang dobio ofanzivniju ulogu. Dok bi u Super ligi Srbije Zvezdi trebalod a bude dovoljan jedan zadnji vezni pored kog bi ulogu kreativca dobio Hvang.

Po krilima bi trebalo da dejstvuju novajlije Puma i Milson. Obojica su bili velika želja Zvezdinog skautinga, a uprava nije žalila novac da ih dovede na "Marakanu". Ako oni kojim slučajem ne budu na visini zadatka, alternativa ima na pretek. Tu su mladi Lazar Jovanović i Jovan Šljivić, kao i mnogo iskusniji Mirko Ivanić i Aleksandar Katai, koji mogu dejstvovati i iza špica, u zavisnosti od Milojevićeve ideje, a ne bi smelo zaboraviti ni povređenog Vladimira Lučića, koji je sve bliži povratku na teren. Nigerijca Pitera Olajinku u ovom trenutku ne računamo kao opciju zbog toga što je zbog nediscipline sklonjen iz tima, ali ako se pronađe zajednički jezik i krilni napadač ostane na "Marakani" mogao bi da ima važnu ulogu, baš kao i prošle sezone.

Ko će biti starter na poziciji ofanzivnog veznog teško je zaključiti u ovom trenutku. Rekli smo da bi to mesto mogao da zauzme Hvang u utakmicama kada će Zvezda biti defanzvnije orjentisana, ali bi u ostalim situacijama za ovu poziciju trebalo da se bore Mirko Ivanić i povratnik Luka Ilić. Godinama je Ivanić jedan od najboljih igrača u timu, dok je Ilić u kratkom periodu pokazao da ima kvalitet za Zvezdin dres.

Mesto prvog špica rezervisano je za Šerifa Endijaea. Centarfor iz Senegala započeo je sezonu na maestralan način sa dva pogotka na premijeri protiv Jedinstva sa Uba, ali je i novajlija Bruno Duarte pokazao da je ubojit i posle samo 52 sekunde na terenu iz prvog dodira sa loptom zatresao mrežu rivala. Šansu će pored dvojice iskusnih stranaca čekati i mladi Uroš Sremčević.

Zvezdin tim za Super ligu: Glazer - Mimović, Spajić, Điga, Seol - Elšnik, Hvang - Puma, Ivanić, Milson - Endiaje.

Zvezdin tim za Ligu šampiona: Glazer - Mijailović, Spajić, Stojić, Seol - Elšnik, Dalsio - Puma, Hvang, Milson, Endiaje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke