Kako će Partizan izgledati sledeće sezone, gde su upitnici posle najnovijih potpisa?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 12.05.2022.
10:42
Izvor: Sportske.net

Neka skica već sada može da se napravi.

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Još samo dva kola ostala su do kraja tekuće sezone, plus finale Kupa 26. maja, posle čega će ekipa Partizana na kratak odmor koji će ovog leta biti kraći jer prvenstvo mora ranije da počne zbog Svetskog prvenstva koje će se krajem jeseni održati u Kataru.

Zbog toga će po ubrzanom tempu morati da se radi i na formiranju tima za sledeću sezonu, a u Humskoj su već počeli sa potpisivanjem novih ugovora sa pojedinim igračima koje stručni štab vidi u ekipi i u sledećoj sezoni.

Tako su nove ugovore potpisali golman Nemanja Stevanović, levi bek Slobodan Urošević, vezista Bibars Natho koje ćemo i naredne sezone gledati u Partizanu, a u odnosu na ovu polusezonu crno-beli bi trebalo da budu jači i za Danila Pantića koji se oporavlja od povrede ligamenata kolena. Takođe, valjda bi sledeće sezone konačno mogli da vidimo i Fejsu u punom sjaju.

Ono što je sada neizvesno i što je možda najzanimljivije kada je aktuelni sastav u pitanju jeste situacija sa desnim bekom Aleksandrom Miljkovićem, vezistom Milošem Jojićem i kapitenom Lazarom Markovićem kojima u junu takođe ističu ugovori. Svi oni mogu da se pohvale da je trener Stanojević imao veliko poverenje u njih, pa je za očekivati da bar dvojica od njih nastave saradnju sa Partizanom, ali dok se ugovori ne potpišu ništa nije izvesno.

Takođe, pitanje je šta će biti i sa Sašom Zdjelarom i štoperom Igorom Vujačićem, jer oni će ući u poslednju godinu ugovora sa crno-belima, pa je poslednja prilika da Partizan nešto zaradi na njihovim eventualnim transferima. Prošlog leta Stanojević je stopirao Vujačićev transfer, teško da će to učiniti i ovog puta u slučaju dobre ponude, a čini se da je vreme i da Zdjelar posle nekoliko godina u Partizanu ponovo dobije neki inostrani angažman.

Zato su u ovom trenutku najveća pitanja na poziciji štopera i zadnjih veznih, i tu treba očekivati dodatna pojačanja, pod uslovom da ostanu Rikardo, Menig u napadu. Moguće je da neko od mladih krilnih igrača napusti ekipu u slučaju povoljne ponude, ali ako ode Jović, ostaće Terzić, i obrnuto. Strancima su interesantni i mladi napadači Milovanović i Baždar koji tek treba da dobiju pravu priliku u prvom timu.

Dakle, skica tima za sada izgleda ovako: Stevanović - ???, ???, Saničanin, Urošević - ???, Pantić (Fejsa) - Menig, Natho, Terzić (Jović) - Rikardo Gomeš.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke