Kako je izgledao Terzićev OFK Beograd: ''Niko nije mogao u Zvezdu i Partizan''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 10.04.2022.
14:38
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

''Organizaciono fantastičan klub'', smatra Matić.

Screenshot/TV Arena sport
Screenshot/TV Arena sport

Povezane vesti

Koordinator mlađih selekcija FSS Igor Matić danas je bio gost emisije ''Kao nekada'' na TV Arena sport i tom prilikom napravio osvrt na svoju igračku karijeru. Značajan deo te karijere, kao mlad igrač je proveo u OFK Beogradu, u vreme kada je taj klub vodio sadašnji generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

''OFK Beograd je u to vreme bio treći klub u Srbiji i Crnoj Gori. Pre toga Jugoslaviji. Generalni direktor je bio Zvezdan Terzić, i reprezentativaca i mnogo dobrih igrača je bilo tada - Bane Ivanović, Duško Tošić, Marko Baša, Đorđe Jokić, Vasković, Aleksandar Kolarov, pokojni Miljan Mrdaković, Miloš Kolaković... Stvarno smo igrali fantastičan fudbal u to vreme, igrali smo i u Kupu UEFA, u Intertoto kupu, ispali smo od Atletika iz Madrida i OFK Beograd je tada bio nešto poput Čukaričkog u današnje vreme. Organizaciono fantastičan klub, Zvedan Terzić je vodio, trenerski i igrački kadar je bio jako dobar'', podsetio je Matić.

''Mislim da se Čolo Simeone oprostio u tim utakmicama protiv OFK Beograda'', dodao je on.

OFK Beograd i Atletiko su igrali 2004. godine u polufinalu Intertoto kupa. U prvom meču na Karaburmi Atletiko je slavio sa 3:1, u revanšu je bilo 2:0 za Madriđane.

''U tom periodu, Zvezdan Terzić tada nije puštao igrače OFK Beograda u Crvenu zvezdu i svi mi smo iz OFK-a otišli u inostranstvo i napravili neko manju, neku veću karijeru. Nijedan igrač nije otišao u Zvezdu ili Partizan. Ja sam kao klinac bio Zvezdaš, imao sam veliku želju, kao i pred kraj karijere, kada sam ostao u Čukaričkom. Ne mogu da kažem da žalim, to su stvari koje su se namestile, ali ne krijem da sam Zvezdaš i ostaje mali žal što nisam zaigrao. Mislim da sam imao kvalitet za tako veliki klub'', istakao je Matić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke