Kako je Leverkuzen ispratio Dragovića u Zvezdu? Gospodski, kao pravi veliki klub!

Autor: Darko Mitrović
sreda 26.05.2021.
14:55
Izvor: Sportske.net

Današnji transfer odjeknuo je i širom Evrope.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Vest o dolasku austrijskog reprezentativca Aleksandra Dragovića u Crvenu zvezdu izazvao je danas veliku pažnju ne samo u Srbiji, a njegov dosadašnji klub Bajer Leverkuzen tiom povodom se oglasio za zvaničnom klupskom sajtu.

Uz poruku: ''Hvala i sve najbolje, Drago'', Bajer je Dragoviću posvetio opširan tekst, kao svojevrsni portert igrača koji je u Leverkuzenu proveo skoro pet godina i za to vreme upisao 106 nastupa za popularne ''Farmaceute''.

''Aleksandar Dragović je Bajerov grb na grudima nosio gotovo pet godina i godinama je bio odan u službi zadnje linije odbrane. Ponekad u pozadini centralne odbrane, ponekad u desnom beku, ili čak kao defanzivni vezni - 'Drago' je - bez obzira gde je potreban - bio na usluzi timu. 'Još samo nedostaje da zaigram i kao napadač', odgovara Austrijanac u šali na pitanje o velikoj fleksibilnosti u pozicionoj igri i ponizno dodaje: 'Trudim se da dam najbolje za klub na svim pozicijama i ja sam osoba za koju je uspeh ekipe uvek u prvom planu''', piše na sajtu kluba iz Leverkuzena.

Dalje se navodi da je imao sjajan odnos sa navijačima, koji su mu posvetili i jednu pesmu, da je omiljen u ekipi bio i zbog svog smiusla za humor.

Naravno, podseća se i na pojedine upečatljive utakmice iz vremena dok je nosio dres Bajera, a tekst je završđen rečenicom koja će mnogo značiti i svima u Crvenoj zvezdi.

''U uobičajenom Dragovićevom maniru, prizemni veteran odbrane ne pridaje previše značaja ličnim uspesima: 'Nikada ne možete da se odmorite. Jedne nedelje možete biti heroj, druge ste bauk. Morate se fokusirati svakog dana i ne smete se odmarati na jučerašnjim lovorikama'.

I možete biti sigurni: Drago će svakodnevno sve davati za maksimalan uspeh u svom omiljenom klubu iz detinjstva, srpskom vrhunskom klubu Crvenoj zvezdi Beograd'', zaključuje se na sajtu Bajera.

*


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke