Kako je Marko Milovanović stopirao dolazak napadača i koga će Iliev dovesti u januaru?

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 27.12.2021.
14:36
Izvor: Sportske.net

Jedan ili dva igrača dolaze u redove crno-belih.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Na okupljanju sa novinarima danas u Beogradu govorio je i Ivica Iliev, Partizanov direktor koji je glavni i odgovorni za transfere.

"Znate me da 365 dana konstantno tražimo pojačanja, za zimski ili letnji prelazni rok. Znate da je zimski težak, ponuda nije kao na leto. Ipak, mi tražimo ono što nam treba", rekao je Iliev.

Kaže da je "bum" koji je napravio Marko Milovanović stopirao transfer jednog napadača.

"Bili smo blizu da dovedemo napadača, koji je bio na našim standardnima i željama. Međutim, bili smo svedoci fudbalskog vatrometa od Marka i dete od 18 godina je iskočilo u prvi plan. Stopirali smo transfer, to me raduje. Jasno je da je prioritet našeg funkcionisanja omladinska škola i samo u slučaju da kod nas nemamo rešenje idemo ka tome da dovedemo strance".

Kaže Iliev da će doći vezni fudbaler, ali sa defanzivnim karakteristikama, ne kao što je bio Sejduba Suma.

 "Tražimo drugačiji profil. Imamo najveći fond ofanzivnih karakteristika, tu smo popunjeni. Bili smo situaciji da nam u poslednjih pet, šest utakmica pre reprezentativne pauze ne igraju Rikardo, Natho, Marković i Pantić, nosioci... Igrali su mladi umesto njih, novajlije i Partizan na tim pozicijama ima tri postave. Sem tog jednog napadača. Ofanzivni deo se verovatno neće menjati do leta", objasnio je Iliev. 

Ko bi mogao da pojača redove Partizana?
 
"Verovatno, da ne kažem sigurno, će doći jedan ili dva igrača, u veznom redu. Ne zbog manjka kvaliteta, nego zbog manjka ljudstva. Imali smo zahtevu sezonu, to nas čeka u drugom delu. Tu nam treba samo broj... Sve ostalo zavisi od eventualnih prodaja i ono što me raduje, za razliku od svih ranijih godina, pa i kada sam ja igrao, svi su imali želju da se okušaju u inostrantvu. Sada svi oni žele da ostanu do leta.To samo govori o njihovoj ambiciji, želji, strasti i ljubavi prema Partizanu. Osećaju da je došao trenutak za istoriju", kaže Ivica Iliev.  

Odlasci su mogući, kao i uvek, juče se spominjao Holender, već neko vreme se govori o potencijalnom odlasku Lazara Markovića, verovatan je odlazak i Štulića koji ne dobija šansu kod Stanojevića...
 
"Nezahvalno je pričati. Neminovno je da se u svakom prelaznom roku dešavaju promene, pa tako i Partizanu. Moguće da će da ih bude. Ono što smo svedoci i što iskustvo pokazuje, glavne stvari se javljaju u drugoj polovini januara",
ističe Iliev.

Veliki broj igrača ostaje na leto bez ugovora, ali Iliev smatra da sada nije vreme za pregovore oko obnavljanja.

"Ističu ugovori na leto, ne sada. Verujem da će dobar deo njih produžiti ugovore, ali moramo da budemo svesni da rezultat kroji sudbine svih nas. Više ćemo znati u aprilu ili maju. Najbolje se igra kad si gladan, sit stomak ume da opusti čoveka", rekao je Iliev.

Ugovor do juna 2022. godine imaju Lukač, Obradović, Natho, Brežančić, Miljković, Lazar Marković, Miletić, Jojić, Ostojić, Stevanović, Urošević i Lazar Pavlović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ŠDanilo
Monday, 27.12.2021
21:47

Pa vi pustite Jojića,Markeca i Natha da na leto odu za džabe jer štedite na njihovim platama a da ih nije ništa od ovog se desilo ne bi.

avatar
Slavko1234
Monday, 27.12.2021
16:54

Nekad je voleo crno belo, ali u zadnje vreme sudeci po ponasanju i izjavama koje daje crna boja se izgubila, sad voli samo belo.