Kako je Partizan do sada prolazio protiv Rusa?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.07.2021.
23:37
Izvor: Sportske.net

Ima li većeg znaka upozorenja pred dvomeč sa Sočijem?

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan večeras nije briljirao, ali što je najvažnije, prošao je u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija posle još jednog trijumfa nad DAC Dunajskom Stredom. Ovoga puta bilo je 2:0 za crno-bele, pre sedam dana rezultat je bio 1:0 u korist Partizana.

Vremena za osvrtanje nema mnogo, jer već narednog četvrtka Partizan ćemo gledati u Rusiji protiv odlične ekipe Sočija u trećem kolu.

Partizan je u žrebu ''spojen'' sa Rusima iako je bio među nosiocima, pa je jasno da crno-beli tada nisu imali sreće, ali se nadamo da će ih sreća pratiti na terenu tokom predstojećih susreta sa Sočijem.

Tradicija nije na strani Partizana kada su u pitanju dosadašnji dueli crno-belih sa ruskim predstavnicima, iako se sa Sočijem do sada nije sastajao.


U sezoni 1999/00, Partizan je u trećem kollu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisan od Spartaka iz Moskve. Bilo je 2:0 za Spartak u Rusiji i 3:1 za njih u Beogradu, Partizan tada nije imao nikakve šanse.

Pet godina kasnije, Partizan se u osmini finala tadašnjeg Kupa UEFA sastao sa moskovskim CSKA. U Humskoj je bilo 1:1, a CSKA je u Moskvi slavio sa 2:0 i prošao dalje.

U sezoni 2012/13, Partizan je u Ligi Evrope odmerio snage sa Rubinom iz Kazanja. Rubin je na svom terenu slavio sa 2:0, u Beogradu je bilo 1:1.

Dakle, crno-beli u tim mečevima nisu ostvarili nijednu pobedu. 

Ako posmatramo i neke pripremne mečeve u poslednje vreme, zimus je Partizan poražen sa 5:2 od Rubina, ali postoji i jedan dobar nagoveštaj pred naredni dvomeč sa Sočijem - ovog leta u generalnoj probi za novu sezonu, crno-beli su uspeli da savladaju Rostov sa 1:0, pa neka tako nastave i protiv narednog rivala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke