Kako je Partizan ''oborio rekord'' i šta je najvažnije što Matić donosi crno-belima?

Autor: Darko Mitrović
subota 25.01.2020.
19:41
Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

Trener Partizana dao odgovore na ova pitanja.

FK Partizan/Miroslav Todorović
FK Partizan/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Partizan je konačno rešio pitanje napadača, Sadik sada ima ozbiljnog konkurenta u Bojanu Matiću, koji je među crno-bele stigao iz Vojvodine.

U razgovoru sa novinarima na ovu temu u Beleku, trener Partizana Savo Milošević je najpre otkrio da je Partizan sa Matićem ''oborio još jedan rekord''.

''Rekao bih a smo ponovo oborili rekord u čekanju jednog igrača koga smo želeli da nagažujemo. Matića jurimo od letos, pa sami izračunajte koliko dugo smo ga čekali u dresu Partizana. Želim mu dobrodošlicu, poznajem ga od ranije i fudbalski i ljudski. Mislim da će predstavljati ozbiljno pojačanje za nas'', izjavio je Milošević, a prenosi ''Telegraf''.

Naglasio je da će Matić Partizanu doneti nešto što do sada možda nije imao, a onda je to ilustrovao na konkretnom primeru.

''Bojan je na svoj stil, vrlo je aktivan u toku igre, nije igrač koji samo stoji gore i čeka da se nešto desi, da lopta dođe do njega. Napadač je koji je stalno u pokretu, a Partizan je tim koji igra napadački fudbal i potrebni su nam špicevi takvog profila'', konstatovao je Milošević.

Navijače sada najviše zanima da li se razmišlja da Sadik i Matić igraju u tandemu.

''Može da se desi da u određenim fazama utakmice igramo sa dva napadača, iako nemamo mnogo vremena da uigravamo i drugi sistem igre u odnosu na onaj koji nam je primaran. Ali, nije isključeno i da zajedno budu na terenu, jer mislim da su kompatibilni i neće biti problem upariti ih na terenu.

Možda još bitnije - Sadik može da zadrži visok nivo igre u poslednjoj trećini terena, a Matić nam dozvoljava, pošto je drugačiji profil igrača, da probamo nešto drugačije ako možda e ide sve kako zamislimo'', istakao je Milošević, koji nije želeo da komentariše najave da će se njegova velika želja, iskusni štoper Slobodan Rajković navodno preseliti u Crvenu zvezdu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Saturday, 25.01.2020
20:48

Molio bi da se u buducnosti okanete svakog rekorda ove vrste

avatar
Душан Терић
Sunday, 26.01.2020
00:35

Stigao nam novi ozegol. Katastrofa od prelaznog roka

avatar
Momcilo Stojanovic
Sunday, 26.01.2020
12:07

Koliko se sećam rekord drži Suma,njega je Iliev(i sada je tu),čekao dve godine iz Slovana i godinu i po u Partizanu.E sad ,ovo sa Sumom,uz bojkot saigrača i trenera koji nisu znali šta ovaj čovek može i na kom mestu da igra je priča za sebe. Suma je danas najbolji igrač u Srbiji i pokazala se ispravnom ona narodna ,ko čeka,dočeka.