Kako je Piksi postao ''Mister''...

Autor: Darko Mitrović
petak 19.11.2021.
08:42
Izvor: Sportske.net

Posle plasmana na Mundijal, selektor razjasnio i tu dilemu.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi imao je opširno izlaganje u jučerašnjem ''Uranku'' na K1, neke detalje smo već preneli, a ono što je takođe zanimljivo iz tog gostovanja je i Stojkovićevo objašnjenje zbog čega ga igrači zovu ''Mister'' i zbog čega ne mogu da ga oslovljavaju nadimkom po kom je poznat širom sveta još iz igračkih dana.

To je internacionalni naziv za trenera, kad trener radi negde u inostranstvu, najlakše je zvati ga Mister, ne možete da zovete treneru, ili 'ej coach'. Mada i 'coach' zovu, ali kao Mister... Ja reko' ok, zovite me Mister, nije problem. Šta treba, da me zovu sad Piksi'? Kakav, bre, Piksi, pa nismo mi drugari, jesmo išli u školu zajedno? Malo je, nije baš onako, bolje ovako...

Od prvog dana je tako. Verujte da meni to ništa ne znači, i da me neko oslovi sa 'Dragane' - nikakav problem. Ja sam neko ko je tri puta više prošao nego što oni prolaze. Tajni u fudbalu za mene nema. Bio sam i fudbaler i predsednik i FIFA i UEFA, svašta sam bio, nema tu nekih tajni, niko od njih ne može da dobije neki benefit, a da ja to nisam razumeo. Ali imamo odličan odnos, sa respektom'', objasnio je selektor.

On je otkrio i da uglavnom nije u kontaktu sa igračima, ne zove ih telefonom kada nemaju reprezentativnih obaveza, osim kada doputuje u grad u kom igra neko od njih, pa iskoristi priliku za susret.

''Šta ima da ih zovem, da ih pitam 'kako si, kakvo je vreme', 'kako si igrao poslednju utakmicu'... Pa ja znam kako oni igraju'', naglasio je Piksi.

Kompletan njegov razgovor u ''Uranku'' sa Jovanom Joksimović možete da pogledate OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke