Kako je Piksi reagovao posle Vlahovićevog het-trika?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.03.2021.
22:20
Izvor: Sportske.net, Tanjug

Selektor nije ravnodušan, pogotovo jer nije samo Vlahović rešetao proteklog vikenda.

FSS
FSS

Povezane vesti

Još samo devet dana ostalo je do početka kvalifikacija za Mundijal u Kataru. Biće to debi novog selektora na klupi reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija, koji je u razgovoru za ''Tanjug'' ponovio svoje optimističke prognoze kada su u pitanju mogućnosti našeg nacionalnog tima.


''Ja ne mogu da prihvatim činjenicu da Srbi ne znaju da igraju fudbal, to je jednostavno nemoguiće. Mi znamo da igramo fudbal i to ćemo pokazati. Na početku smo nečega važnog, da vratimo veru da Srbija može da igra lepršav fudbal, koji će biti krunisan i dobrim rezultatima'', istakao je Stojković.

Potom se osvrnuo na het-trik Dušana Vlahovića u pobedi Fiorentine nad Benevento .

''Dobra vest je da su igrači koji su na spisku zdravi i da nema povreda, to je navažnije. Ovo su sada neke stvari koje su samo plus i pozitivno možemo gledati kada Vlahović da recimo tri gola za 45 minuta, to njemu povećava samopuzdanje, čini ga važnijim, o njemu se piše, o njemu se priča. Za mene je posebno važno da on u godištu u kojem jeste, pokazuje strahovitu zrelost. On ima samo 21 godinu, a ponaša se kao da ima 30, što je jako pozitivno i dobro i što njemu zaista otvara put da napravi fenomenalnu karijeru, u šta sam ubeđen i da bude kasnije i veoma važan šraf u igri naše reprezentacije'', objašnjava Piksi.

Osim Vlahovića, prethodnog vikenda je veliki broj srpskih reprezentativaca pogađao mreže širom Evrope - Mladenović, Milinković-Savić, Lazović, Đuričić...

''I ostali igrači, isto tako su davali golove, ali to na kraju krajeva nije toliko bitno, koliko je bitno da imaju kontinuitet u svojim igrama, da su iz vikenda u vikend starteri u klubovima. To je najvažnije, mislim da nisam pogrešio što sam ih zvao, smatram da poseduju kvalitet koji je reprezentativni. Sa druge starne imamo Jovića i Mitrovića koji trenutno imaju malu minutažu u klubovima, ali to apsolutno ne menja moje mišljenje o njima. Izuzetno ih cenim, zato su na spisku, to je to. Bitno je da su živi i zdravi i videćemo na kraju'', dodao je Stojković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke