Kako je Terzić postao "Mađija" i da li navija za Partizan protiv stranaca?

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 01.05.2022.
23:23
Izvor: Sportske.net

Interesantan intervju Zvezdana Terzića.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

U razgovoru za Kurir TV Zvezdan Terzić je imao dosta zanimljivih tema za priču, a jedna od njih jeste sada već čuveni nadimak koji je dobio - Mađija. 

"Prija mi kada me zovu Terza Mađija. Kada sam ja došao iz Zvezde su svi bežali. Bilo je priče i da klub ode u treću ligu. Tada sam jasno rekao da nisam (čuveni mađioničar Dejvid) Koperfild, da nemam čarobni štapić da brzo popravim stvari, ali kada smo ušli u Ligu šampiona, onda su rekli da je Terza ipak Mađija. Crvena zvezda je na odličnom putu i nema zime za nju na duge staze", rekao je Zvezdan Terzić. 

Partizan ceni, ali smatra da ne postoji igrač koji bi iz Partizana mogao da pomogne Zvezdi. 

"Uz sve poštovanje prema Partizanu, ne vidim ko bi iz ove generacije Partizana bio pojačanje Crvenoj zvezdi. Pratim baš svaku njihovu utakmicu. Kada Partizan igra sa drugim inostranim klubom, iskreno ne navijam. Potpuno sam ravnodušan. Gledam njihove utakmice samo u domaćem prvenstvu, gledam da li će izgubiti", rekao je Terzić. 

Smatra da će u Crvenoj zvezdi biti do kraja svoje karijere. 

"Ja sebe vidim samo u Crvenoj zvezdi, meni je ovde lepo, ne znam gde bi mi bilo lepše? Nemam želju da budem predsednik Fudbalskog saveza Srbije, već sam bio i to me ne zanima. Tek smo na početku ako pričamo o tome šta planiram sve da uradim sa Crvenom zvezdom, a vidim se ovde do penzije", kaže Terzić. 

O Dejanu Stankoviću? Ima ponuda, jasno je da će jednog dana biti teško zadržati ga...

"Dejan Stanković je moj drug, moj prijatelj, vezan je za mene još kada je kao klinac debitovao protiv mene, tada sam ja bio kapiten OFK Beograda. Pa sam bio predsednik FSS, a on kapiten Srbije, imali smo izvanredan odnos i volim ga kao čoveka i prijatelja. Par meseci pre nego što će doći igrali smo protiv Bajerna, došao je u poluvremenu i u kancelariji mi je u četiri minuta prokomentarisao šta zamera Zvezdi i dopalo mi se kako gleda fudbal. To mi se jako svidelo i kada je Milojević najavio odlazak iz Zvezde, mi smo imali lagodnu situaciju, tada sam rekao Mrkeli i ostalim saradnicima šta mislite da dovedemo Stankovića za trenera. Ne kockamo se, jeste početnik, ali imamo +11. Kad ćemo dati šansu da napravimo mladog trenera kao sada? Hajde da ga dovedemo! Mislim da će voditi veliki klub u Evropi, verovatno u Seriji A gde iskonski pripada.", rekao je Terzić. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke