Kako je traka oduzeta Banetu i otkud Jović na Mundijalu? Krstajić otkrio detalje!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 04.03.2021.
08:45
Izvor: Sportske.net

Mladen Krstajić govorio o svojim odlukama.

EPA/JEON HEON-KYUN
EPA/JEON HEON-KYUN

Povezane vesti

Mladen Krstajić je završio sa reprezentacijom Srbije na ne tako slavan način, reklo bi se da nije trebalo ni više očekivati imajući u vidu kvalitet našeg nacionalnog tima. 

On je za "Kurir" govorio o nekim njegovim odlukama koje su upale u oči javnosti, poput odluke da ne povede Mijata Gaćinovića, a da povede Luku Jovića. 

"Sad, kad vratim film, naravno da je moglo drugačije. Pitali su me odmah, otkud Luka Jović? Imali smo Mitrovića i Prijovića, koji nas je odveo na SP, kako da njega ne vodim, iako je bilo pritisaka za njega, jer je otišao u Saudijsku Arabiju. Luka Jović mi je bio potreban kao treći špic, realno. Nažalost, Gaćinović koji je igrao u kvalifikacijama nije otišao. Možda je on više zasluživao, nego Jović. Nekoga od mlađih igrača morao sam da vodim. Ali, ja sam pravio tim. E, to je nešto što sam ja prošao", rekao je Krstajić. 

Branislav Ivanović je skrajnut iz reprezentacije na čudan način, ali je tadašnji selektor Mladen Krstajić objasnio kako je sve počelo. 

"Nije tu bilo nerazumevanja. Poštujem Baneta i njegovu karijeru, čak smo nešto malo i igrali zajedno u reprezentaciji. Razmišljao sam na duže staze. Danas je neko tu, sutra dolazi neko novi. Hajde da ne pravimo mitove. Imao sam viziju da podmladim reprezentaciju. Gledao sam da neko ko može više da doprinese bude novi kapiten. Moja ideja je bila Aleksandar Kolarov. Moja odluka i moj stav. Nema tu bilo kakve sujete i bilo čega protiv bilo koga. Da se vrati situacija opet bih isto uradio. Verujem da je Kolarov mogao da izvuče više od svlačionice. Nešto lično protiv Baneta, ili bilo koga, nemam ništa. Onda ide priča, da li ću ga staviti, ili neću. Da li će Bane srušiti Dekija Stankovića? Hajde sad da gledamo Mitrovića, da ga guramo, da ima 110 utakmica. Ako nastavi ovako, srušiće sve rekorde. Kakve veze da li neko ima 30 ili 50 utakmica? Čime se mi bavimo? To su srpska posla! Ko ima najviše utakmica u dresu Srbije? Baš me briga! Ne interesuje me! To su nebitne stvari u životu", rekao je Krstajić za "Kurir". 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke