Kako je Vojvodina išla u Split s punim koferom čvaraka?

Autor: Nemanja Janošev
sreda 20.09.2023.
19:00
Izvor: Sportske.net

Jedna priča do koje smo došli i koja je deo istorije FK Vojvodina.

Povezane vesti

Prilikom proslave 50 godina postojanja FK Vojvodina 1964. godine, na pitanje novinara šta mu se najsnažnije urezalo u njegovoj bogatoj karijeri, vezano za Vojvodinu, Sima Milovanov je ispričao sledeći događaj:

"Pred prvenstveni susret u sa Hajdukom u Splitu 1951. godine u klupskoj kasi nije bilo ni dinara. Tadašnji predsednik kluba čika Sreta Reljić je rekao: 'Deco ja ču poneti pun kofer čvaraka, a vi samo kupite hleba, to će vam biti doručak i ručak i večera'. Za Split smo krenuli u subotu ranom zorom, a putovali smo trećom klasom. U grad pod Marijanom smo stigli oko ponoći. Pošto nije bilo novca za spavanje u hotelu, otišli smo do Veslačkog kluba i zamolili čuvara da noć prespavamo na klupama u parkiću, što nam je on i dozvolio. Ujutro smo se malo 'doterali' i otišli na ručak u hotel 'Belvi' o trošku domaćina. Svuda naokolo čuo se glas – stigla je Vojvodina. Nakon tih svih muka mi smo tu utakmicu dobili sa 2:1“.

Junaci te nezaboravne priče i pobede bili su sledeči igrači: Vasić, Avramović, Marijanović, Mihailović, Milovanov, Vinčić, Panić, Pletl, Petrović, Velker i R. Krstić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke