Kako je Zvezdino najjače oružje odjednom postalo velika slabost?

Autor: Darko Mitrović
sreda 21.07.2021.
18:39
Izvor: Sportske.net

Sušta suprotnost onome što smo gledali prošle sezone.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Imala je Zvezda i početkom prošle sezone određenih slabosti u igri, setite se eliminacije od Omonije na Kipru, ali ovog leta se pojavljuju i neki problemi koji su do sada retko dolazili do izražaja.

Najveću promenu Zvezda je tokom letnje pauze imala na štoperskim pozicijama, na kojima sada ne gledamo Nemanju Milunovića i Miloša Degeneka, prvi je otišao u Alanjaspor pošto uprava nije uspela da ga ubedi da produži ugovor, a Degenek je neočekivano izgubio poverenje trenera Stankovića, pa ga ni večeras nije bilo u igri.

Ipak, očekivalo se da će dolaskom Dragovića biti nadomešten Milunovićev odlazak i da će Srđan Babić pokazati zbog čega je dobio novu priliku posle dobrih igara na pozajmici u Portugalu. Međutim, Babić nije briljirao protiv Vojvodine, pa je danas Pankov igrao u tandemu sa Dragovićem i očigledno je da trener Stanković još uvek luta kada je u pitanju izbor najboljeg štoperskog tandema u ovom trenutku.

A da problema u defanzivi i te kako ima, najbolje se videlo danas u Almatiju, gde je Kairat oba gola postigao posle kornera. Pre meča Dejan Stanković je upozoravao na te situacije, ali njegovi igrači nisu uspeli da sprovedu u delo njegove zamisli. Prošle sezone Zvezda je svoje navijače navikla da iz kornera postiže veliki broj golova, skok-igra bila je dovedena gotovo do savršenstva, svaki Zvezdin korner bio je velika opasnost po protivničku mrežu, ali danas se dogodilo potpuno suprotno, da je odbrana protivničkih kornera postala velika Zvezdina slabost.

Problema ima i u napadu posle odlaska Dijega Falćinelija koji nije ubedio Zvezdine čelnike i trenera Stankovića da bi klub trebalo sa njim da nastavi saradnju posle jednogodišnje pozajmice iz Bolonje. Pojačanje iz Anžea Lui Dioni i dalje se adaptira na novu sredinu i veliko je pitanje koliko će mu još vremena biti potrebno za to, ali možda još veći problem od toga je i što je junak protiv Liverpula i Milana prethodnih sezona, iskusni Milan Pavkov danas bio potpuno bezopasan tokom prvih 45 minuta koliko je proveo na terenu. Nije problem bio ni samo u njemu, jer ni centaršutevi iz prekida nisu bili na nivou onih iz prošle sezone, ali ni iz igre nije dobijao upotrebljive lopte sa leve ili desne strane.

Bilo kako bilo, moraće Dejan Stanković do revanša da reši brojna pitanja i ne sumnjamo da će biti i promena u startnoj postavi u odnosu na današnji meč.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svetski prvaci 1991
Wednesday, 21.07.2021
23:36

Prelazni rok uzasno odradjen. Terza je dovodio sve sto niko nece. Medju njima ima penzionera. Sve ispusene lule. Nije doveo pravog spica a morao je, to ce ga kostati 20 miliona evra. Sramota je koliko ne znaju da daju gol. Igrace koje ima Zvezda, to nisu igraci, osim njih 3-4. A ako ispadnu sada od Kairata, bojim se da ce sve krenuti strmoglavce u Zvezdi, i to veoma naglo i brzo. Upropastili su klub, to je ocigledno, i to se ne moze sakriti, prikriti i lazno predstavljati tim i govoriti ono sto nije.