Kako sudije nameštaju? Radoman ima objašnjenje!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 14.04.2021.
12:10
Izvor: Sportske.net

Radoman se oglasio povodom svega što se dešava u srpskom fudbalu poslednjih nekoliko dana.

Beta/DraganGojić/Ds
Beta/DraganGojić/Ds

Povezane vesti

Nekada najbolji srpski fudbalski sudija, Miroslav Radoman, istakao je da ga ništa ne iznenađuje kada je srpski fudbal u pitanju. 

"Informer" ga je kontaktirao povodom najnovijih optužbi da se nameštalo u Srbiji, sporna su, makar za sada, dva meča Prve lige Srbije, a pored toga je i nekoliko mečeva Super lige Srbije na radaru UEFA. 

Postoje i klubovi koji su se izjasnili da je bilo nameštanja, ali da su sudije glavni akteri. 

"Ne iznenađuje me što UEFA sumnja da se u Srbiji namešta. Takođe me ne iznenađuje ako je neko okrivio sudije, jer zna se da većina ljudi u srpskom fudbalu učestvuje u tome. Princip je sledeći: svako ko progura nekog na listu sudija FSS, ima pravo da upravlja njime. Pa tako klubovi, čelnici, političari i mnoge uticajne ličnosti imaju svoje sudije. Kasnije su ti arbitri u obavezi da im vrate uslugu tako što će suditi ne po pravdi, nego kako im se kaže" - objašnjava Radoman.

Radoman ističe i da je Kokeza bio taj koji je upravljao sudijama. 

"Otišao je Kokeza, ali je ostavio svoje ljude, a trebalo je i njih da povede. Oni rade isto što je i on radio. Ne moram ja da ih pomenem imenom i prezimenom, prepoznaće se svako od njih. Da se ogradim, ima i među sudijama i među čelnicima FSS poštenih ljudi, ali su u manjini. To što sada Disciplinska komisija nešto istražuje oko nameštanja ne znači ama baš ništa, jer nikad nijednu odluku nije donela bez saglasnosti sa vrha", rekao je Radoman. 

Kada je Kokeza stigao na čelo Fudbalskog saveza Srbije, svoje mesto je imao Miroslav Radoman, ali je brzo napustio svoju funkciju jer nije dozvolio da drugi upravljaju njegovim odlukama. 

"Ja sam zbog toga i napustio Savez. Sudija sam postao 1992. godine, pre toga sam igrao fudbal, znali su me ljudi, dobro sam radio posao i nije trebalo niko da me gura na listu. I onda sam došao u situaciju da mi se nudi da sedim u nekakvim komisijama, ali da se ništa ne pitam, samo im dajem legitimitet. Očekivalo se da budem prisutan, da bi nešto izgledalo pošteno. Nisam želeo da učestvujem u tome i sklonio sam se", rekao je Radoman. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Wednesday, 14.04.2021
22:18

Био си председник судијске комисије. Ниси смео тако олако да се предајеш. Могло се доста тога променити.

avatar
DRUG OSTOJA
Wednesday, 14.04.2021
14:51

A uuuu, al im ga šukn'o!