Kako u Dunajskoj Stredi vide Partizan, gde je njihova prednost?

Autor: Darko Mitrović
subota 19.06.2021.
18:24
Izvor: Sportske.net

U startu su videli par stvari koje im idu u prilog.

dac1904.sk
dac1904.sk

Povezane vesti

Partizan će, kao što znate, novu sezonu na evropskoj sceni započeti dvomečom sa slovačkim vicešampionom Dunajskom Stredom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. 

Mečevi će se igrati 22. jula u Beogradu i sedam dana kasnije u Slovačkoj.

Upravo taj raspored je jedna od stvari koju Slovaci vide kao svoju prednost, ne i jedinu, iako veoma cene Partizan i smatraju da nisu  dobro prošli u žrebu.

"Na papiru smo dobili najjačeg protivnika, ali to ne menja naše ambicije i želju za napredovanjem. Prednost je što je Partizan poznat u fudbalskom svetu, lakše ćemo doći do informacija. Veoma se radujem ovim mečevima. Pripremićemo se, saznaćemo kako igraju kod kuće i na strani, kakve će se moguće promene dogoditi kod njih tokom prelaznog roka. Voleo bih da ih vidim uživo. Lično, više volim kad počnemo u gostima u nokaut fazi takmičenja. Igramo potom i prvo kolo domaćeg prvenstva u Mihalovcu, što znači i puno putovanja tih dana. Videćemo kako ćemo to rešiti, ali sa stanovišta kup takmičenja bolje je startovati u gostima", izjavio je trener Antal Nemet za klupski sajt.

Slično razmišlja i kapiten Dominik Kružilak.

"Partizan je jedan od najtežih protivnika. Ne preostaje nam ništa drugo nego da vredno radimo i borimo se. Partizan će biti favorit, ali verujem da ćemo se dobro pripremiti zaovaj dvomeč. Trudili smo se cele godine da igramo u Evropi. Znamo da je Partizan bio aktivan u grupnoj fazi evropskih takmičenja, u sastavu ima nekoliko odličnih fudbalera“, istakao je Kružliak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke