Kako vam izgleda Zvezdin put ka Ligi šampiona, koga izbeći u žrebu?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 31.05.2021.
12:14
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli sada već imaju jasniju sliku kako bi mogao da izgleda predstojeći žreb u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

EPA-EFE/Harold Cunningham
EPA-EFE/Harold Cunningham

Povezane vesti

Za razliku od prethodne četiri godine, Zvezda će ovog leta konačno preskočiti prvo kolo kvalifikacija, startovaće tek od drugog, a posle završetka klupskih prvenstava širom Evrope poznato je koga bi srpski šampion mogao da izvuče na startu novog evropskog puta ka grupnoj fazi Lige šampiona.

Naravno, Zvezda će biti među nosiocima u drugom kolu, žreb je zakazan za 16. jun, a protivnika crveno-belih treba tražiti među ovim ekipama:

Škendija (Makedonija), Slovan (Slovačka), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Žalgiris (Litvanija), Alaškert (Jermenija), Flora (Estonija), Budućnost (Crna Gora), Kairat (Kazahstan), Linkoln (Gibraltar) i Omonija (Kipar).

Prve utakmice igraju se 20. ili 21. jula, revanši su sedam dana kasnije.

Žreb za treće kolo na programu je 19. jula, utakmice se igraju 3. i 10. avgusta, a Zvezdini potencijalni rivali u ovoj rundi mogu da budu i: Ludogorec (Bugarska), Malme (Švedska), Kluž (Rumunija), Legija (Poljska), Šerif (Moldavija) i Ferencvaroš (Mađarska).

Dakle, već tada će Zvezda morati da bude na najvišem nivou kada je forma u pitanju, a ako sve bude kako se očekuje, crveno-beli će 2. avgusta saznati i ko će joj biti rival u plej-ofu, u utakmicama koje će se igrati 17/18. i 24/25. avgusta.

Tu je već Zvezda ispod crte kada su u pitanju nosioci, pa je očekuje neki od težih rivala, poput zagrebačkog Dinama, Salcburga, Olimopijakosa, ili Slavije iz Praga.

Kad pogledamo sva ova imena, možda bi, na primer, ovakav put do grupne faze bio prihvatljiv: Linkoln u drugom, Šerif u trećem kolu kvalifikacija i Slavija u plej-ofu.

*


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke