Kako vam ovo zvuči, FK "Dragan Stojković Piksi"?

Autor: Ivan Cvetković
sreda 24.11.2021.
18:20
Izvor: Sportske.net, Juzne vesti

Ideja je sjajna, nadamo se da će uspeti.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi uspeo je da odvede "orlove" na Svetsko prvenstvo u Kataru naredne godine čime je ponovo u centru pažnje domaće javnosti.

Ponosni Nišlija rođen u naselju Pasi Poljana mogao bi uskoro da dobije i fudbalski klub imenovan u njegovu čast i to baš u naselju u kojem je rođen, prenose Južne vesti.

Meštani Pasi Poljane već mesecima rade na tome da osposobe fudbalsko igralište na kojem je svoje prve fudbalske korake napravio Piksi, a uz pomoć donatora renovirali su teren za mali fudbal kod stare škole.

Sada je ideja da se obnovi rad nekadašnjeg fudbalskog kluba Pobeda, koji bi se sada zvao FK Dragan Stojković Piksi, po svom najpoznatijem meštaninu.

"Pored ovakve fudbalske veličine koja je ovde rođena, ovde se fudbal više ne igra. Nama ne treba najlepši stadion u zemlji već običan, ograđen teren sa svlačionicama da naša deca mogu da treniraju i igraju fudbal. Da FK Pobeda ponovo zaživi, a stariji da vikendom kao nekada dolaze i bodre naše momke", neki su od komentara meštana.

"Sve smo mi radili – kopali, radili sa mešalicom svakog dana od 7 sati ujutru i obnovili teren kod stare škole. U Pasi Poljani ima minimum 30 momaka koji bi mogli da igraju za klub. Glupo je da igramo po drugim selima kad možemo da napravimo ovde naš klub. Zašto ne bismo napravili i fudbalski teren. Napravio sam neki mali projekat, a dizajnirali smo i logo. Postojao je u Pasi Poljani klub Pobeda. Ne nameravamo tako da ga zovemo, hoćemo da pravimo potpuno novi klub koji bi se zvao 'Dragan Stojković Piksi'. Ako ne može, smislićemo drugi naziv", kazao je za Južne vesti Stefan Grčak, jedan od momaka koji učestvuju u realizaciji ove ideje.

Čitav poduhvat osnivanja kluba i pravljenja fudbalskog terena pogao bi da košta najmanje 100 hiljada evra, pa inicijatori ove ideje pozivaju sve stanovnike naselja Pasi Poljana, ali i ostale Nišlije da se uključe u priču i pomognu koliko mogu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke