Kako vam zvuči Partizan vs Hajduk Split?! Rastu šanse za to...

Autor: Darko Mitrović
petak 12.05.2023.
21:28
Izvor: Sportske.net

Kako sada stvari stoje, Partizan će teško moći da izbori nešto više od Lige konferencija.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Klupska fudbalska sezona širom Evropske se privodi kraju i iz kola u kolo je sve izvesnije kako će izgledati i evropski kupovi od predstojećeg leta.

U Srbiji je Crvena zvezda obezbedila titulu i direktan plasman u Ligu šampiona, TSC je veoma blizu plasmana u kvalifikacije za LŠ, ali ga u stopu prati Čukarički koji će teško ispustiti treće mesto koje sada zauzima.

Partizan je četvrti sa četiri boda manje od TSC-a i Čukaričkog, a peta je Vojvodina koja za Partizanom zaostaje tri boda i koja sada najviše nade polaže u Kup Srbije, gde se plasirala u polufinale.

Prema tome, Partizan će, ako ostane na četvrtom mestu, na leto ići u kvalifikacije za Ligu konferencija i startovao bi od trećeg kola.

Crno-beli bi bili među nosiocima na žrebu, a već postoje i projekcije ko bi mu bili potencijalni rivali.

Ima tu dosta kvalitetnih ekipa, a možda najzanimljivije ime je splitski Hajduk koji je obezbedio drugo mesto u Hrvatskoj, samim tim i plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija i lako može da se dogodi da Hajduk bude u onoj ''mini grupi'' mogućih rivala koja se formira dan uoči žreba.

Da ne idemo baš toliko daleko, ali sve je veća verovatnoća za prvi susret Partizana i Hajduka od raspada nekadašnje Jugoslavije, a osim Splićana, mogući rivali crno-belima su i Nefči Baku, Aris iz Soluna, Riga, Spartak Trnava, Tobol, Linfild, Dunajska Streda, AEK Larnaka, Harts, Sarajevo itd...

Screenshot

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke