Kako Voša može do novog avgustovskog čuda?

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 03.08.2023.
09:15
Izvor: Sportske.net

Voša juri gol zaostatka i novi plej-of.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine imaju lepu priliku da pred svojim navijačima pokažu svoje pravo lice i pobede APOEL i tako se plasiraju u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

"Stara dama" je poražena u prvom susretu u Nikoziji rezultatom 2:1, ali je utisak da je tim Radoslava Batak mogao i do pozitivnijeg rezultata, da su Vukić ili Radulović iskoristili stopostotne šanse u drugom poluvremenu. Istina, i Lazar Carević je sjajnim intervencijama u nekoliko navrata sačuvao svoj tim, na kraju, Voša ima čemu da se nada u revanšu pred svojim navijačima. Ipak, to neće biti nimalo lako.

Poraz od Crvene zvezde ne sme mnogo da boli i mora što pre da se zaboravi, što je rekao i sam trener Radoslav Batak. On je izveo praktično rezervni sastav, pošto su na klupi ostali glavni aduti kao što su - Čumić, Radulović, Zukić, Traore, Lazarević, dok su poštedu posle oporavka od povrede dobili Kajević i Malbašić kako bi bili potpuno spremni za APOEL. Pojedini igrači su ušli u drugom poluvremenu, no, jasno je da će u četvrtak pred ispunjenim "Karađorđem" Voša morati da zaigra još konkretnije i odlučnije ako želi pobedu i plasman u narednu rundu. Batak veruje da bi upravo podrška sa tribina mogla da bude taj presudni faktor.

"Očekivanja su da pobedimo, da li sa jednim golom razlike, pa iz penal serije ili sa dva pogotka, na sve smo se i spremali. Verujemo u pobedu. Imamo još jedan trening da ponovimo još neke stvari i da sutra izađemo potpuno spremni. Uz podršku naših navijača, nadam se u što većem broju, kao i uprave kluba, koja nam je juče na osnivačkoj Skupštini SD Vojvodina dala dodatni vetar u leđa. Drago nam je što predsednik Dragoljub Zbiljić veruje u prolaz, jer i ja verujem i nadam se da će biti spektakularna atmosfera i da iskoristimo neke situacije koje nismo u prošloj utakmici. Naravno da je APOEL kvalitetna ekipa, ali mislim da smo spremniji i mlađi i brži i siguran sam da ćemo sutra više želeti tu pobedu", rekao je Batak.

On je potvrdio da se u tim vraća Filip Malbašić, ali da Asmir Kajević nije spreman ni za revanš.

"Vratio nam se Lazarević posle lakše povrede i jači smo za Malbašića, ali je pitanje koliko će moći da nam pomogne pošto je bio neko vreme van stroja. Nažalost, na Kajevića ne možemo i dalje da računamo", rekao je Batak uz napomenu da je ekipa vežbala penale i juče i da će ih vežbati i na poslednjem treningu.

Voši će biti potrebno još jedno avgustovsko čudo, a nije da takvih nije bilo u istoriji "stare dame". Baš između dve utakmice sa Kipranima, obeleževalo se devet godina od istorijskog trijumfa nad italijanskom Sampdorijom u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Tog leta 2015. godine, Voša je kao gost, u Torinu pobedila tim Valtera Zenge rezultatom 4:0, strelci su bili Ivanić u 4, Stanisavljević u 49. i Ožegović u 58. i 90. minutu. Za Vošu su u tom istorijskom trijumfu nastupali - Žakula, Vasilić, Pankov, Đurić, Nastić, Maksimović, Sekulić, Puškarić (Paločević), Ivanić (Babić), Stanisavljević (Stamenić), Ožegović, a na klupi je bio Zlatomir Zagorčić. Istina, Voša je poražena na svom "Karađorđu" rezultatom 0:2, ali to je bilo manje važno, jer je prošla u narednu rundu.

Nažalost, ni tada Voša nije uspela da prođe plej-of, u kom je bolja bila češka Viktorija iz Plzenja. Voša je u predvorju jeseni u Evropi bila i sezonu kasnije, pod palicom Nenada Lalatovića. Voša je tada stigla do plej-ofa, preko crnogorskog Bokelja, velškog Konaks Kija i Dinamo Minska, ali nije uspela da preskoči i holandski AZ Alkmar (0:3, 0:0).

Još jednom je Voša stigla do plej-ofa, u sezoni 2013/14, kada je takođe u Ligi Evrope pobeđivala Hibernijans sa Malte, mađarski Honved i tursku Bursu, a potom zaista nije imala sreće protiv Šerifa iz Tiraspolja 1:1, 1:2.

Ako pobedi APOEL, put do novog plej-ofa biće joj daleko lakši, jer Voša u slučaju prolaska preuzima ulogu povlašćene ekipe i ide na boljeg iz duela Vorskla Poltava - Dila Gori. Prvi meč dobio je ukrajinski tim rezultatom 2:1 i ima lepu prednost pred revanš u Gruziji. Jasno je da bi Voša bila favorit protiv pomenutih timova i zato je potrebno da Novosađani popune tribine "Karađorđa" u četvrtak od 20 časova i pomognu svojoj "staroj dami" da stigne do te toliko čekane jeseni u Evropi. 

Potencijalni sastav Vojvodine: Carević, Lazarević, Traore, Crnomarković, Antonijević, Zukić, Milosavljević, Radulović, Nikolić, Čumić, Malbašić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke