Kakva čast za trenera Vojvodine!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 01.08.2024.
23:32
Izvor: Sportske.net

Prvi utisci Božidara Bandovića.

Nemanja Janosev/Sportske.net
Nemanja Janosev/Sportske.net

Povezane vesti

Posle duela sa Vojvodinom u Bačkoj Topoli, trener Ajaksa Frančesko Farioli čekao je desetak minuta trenera Vojvodine Božidara Bandovića da mu se zahvali, kaže mu kako ga ceni i zamolio ga da razmene brojeve telefona, što su i učinili.

To je možda i najbolja ilustracija kakav je utisak Vojvodina ostavila u ove dve utakmice, a šta kaže Bandović?

''Kao trener mogu da budem ponosan na ovaj dvomeč i na način na koji smo se suprotstavili jednom velikom klubu kao što je Ajaks i pokazali da je i Vojvodina isto tako veliki klub. Pokazali smo dobru igru, visok intenzitet, bili smo u igri do 85. minuta. U prvom poluvremenu smo u defanzivi stajali niže, potom smo iz kontre imali smo šansu preko Mihe u 45. minutu da smo dali gol, bio bi potpuno drugačiji meč. Drugim poluvremenom sam takođe zadovoljan, nedopustivo je da nam dva puta šutnu iz kornera. Izmenama smo napali i krenuli u ofanzivi, dali taj gol, dobro smo stajali, ali smo onda primili drugi gol, koji je prevagnuo. To je kvalitet Ajaksa. Mogu da budem prezadovoljan svime što smo pokazali. Ostaje žal zbog toga što smo ispali, ali pobednički mentalitet nije talenat, već priprema, fokusiranje, disciplina i mi kao klub i tim imamo viziju. Desiće se još ovakvih utakmica, ali igrači treba da budu ponosni na sve što smo pokazali. Ne treba da odstupimo od cilja, ovo je ogromno iskustvo, a mi smo pokazali da idemo u pravom smeru. Priremamo se za Maribor, ali se najpre okrećemo prvenstvu, meč po meč. Hvala navijačima na podršci, bili su fantastični'', rekao je Bandović.

On očekuje bolje igre i u Superligi, a kamoli u Evropi. I to napadačke igre.

''Sve ove utakmice koje smo odigrali ove godine to je naš stil, moja vizija i kako treba da igra Vojvodina. Moramo da imamo jak intenzitet 90 minuta. Posebno u prvenstvu gde ćemo želeti da dominiramo. Taktički je najteže da protivnika spustimo u nisku zonu, a da stvaramo šanse. To je pravi put, potrebno je još vremena, to ne ide iz meseca u mesec, ali smo za ovih sedam meseci mnogo napredovali. Ne govorim to zbog sebe, već zbog igrača, jer oni su ti koji slede naš put'', istakao je Bandović.

Prošle sezone standardni Seid Korać je opet ostao na klupi.

''Ja ne pamtim kada smo imali povredu, mi toga nemamo. Nadamo se da će Aleksa Vukanović biti u redu, dobio je udarac. Korać je u redu, nije igrao jer sam smatrao da ovaj tim treba da igra. On će, kao i svi dobiti opet šansu, imamo mnogo utakmica, na svaka tri, četiri dana i ponovo će igrati i ponovo će pomoći ekipi. Uvek govorim da nije bitno koliko odigraš utakmica, i ako je to 15-20, onda da na njima pomogneš ekipi. Seid će nastaviti da nam bude važan.

Sva pojačanja koja su došla, ja sam tražio, jer imamo odličan odnos sa klubom i rukovodstvom. Ne bih pričao o individualcima. Pojedinac može da se istakne, golom ili dobrom utakmicom. Sičenje ima kvalitet i pomoći će timu. Nije bitno koliko ćeš da igraš, već kako i koliko ćeš da pomogneš timu''

Kada će Vojvodina ponovo igrati na ''Karađorđu''?

''Meni je lično žao što nismo igrali na Karađorđu, jer bismo igrali pred punim stadinom. Ne volim izgovore, analiziraćemo sve, šta smo mogli bolje i šta možemo da popravimo. Moj san je da igramo pred punim Karađorđem, a nadam se da ćemo to uskoro i imati. Nas ne može ništa da demorališe, možemo samo da budemo bolji i da iz ovog izvučemo pouke i da idemo ka napred, ka cilju. Biće pobeda i poraza, ali moramo da budemo mentalno jaki za svaki sledeći korak. Ovakvi mečevi samo mogu da podignu samopouzdanje. Svi zajedno treba da se okrenemo i spremimo se za Čukarički, zaključio je Bandović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke