Kakva Superliga? Moćna Superliga! Golovi na sve strane, neverovatan pogled na listu strelaca

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 30.08.2021.
08:55
Izvor: Sportske.net

Mnogi uživaju uz utakmice domaćeg šampionata koje odavno nije bilo ovako efikasno.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Mnogi navijači su složni u oceni da je Superliga Srbije ove sezone veoma zanimljiva, nema sumnje da je tome doprinela i primena VAR tehnologije, ali i činjenica da se sve više ekipa opredeljuje da zaigra ofanzivan fudbal.

Zato i ne čudi podatak da je na 50 odigranih mečeva u dosadašnjem toku šampionata Srbije postignuto 145 golova, što će reći 2.9 po meču.

Vidi se to i po listi najboljih strelaca gde će trka, čini se, biti uzbudljiva kakva nije bila godinama.

Rikardo Gomeš je povratkom u Partizan zablistao već na početku, pored golova u Evropi, na šest nastupa u Superligi već je postigao osam golova.

U odličnoj formi je i bivši fudbaler "crno-belih" Đorđe Jovanović, napadač Čukaričkog je postigao šest golova na isto toliko utakmica, dok je iskusni fudbaler TSC-a iz Bačke Topole Đuro Zec na istoj koti, ali uz utakmicu više.

Čak četvorica igrača uz svoje ime imaju po četiri pogodaka - Partizanov Bibras Natho, član TSC-a Saša Tomanović, centarfor Novog Pazara Almir Aganspahić i kreativni vezista Spartaka iz Subotice Lazar Tufegdžić.

Interesantno je da na vrhu liste strelaca nema nijednog fudbalera iz redova aktuelnog šampiona, Crvene zvezde. Po dva pogotka postigli su Katai, Ben i Ivanić

Fudbaleri Voždovca, Proletera, Radničkog iz Kragujevca i Kolubare će u zaostalim mečevima sedmog kola imati priliku da dodatno poboljšaju statistiku Superlige Srbije.

Ako se po jutru dan poznaje, pred nama je sjajan i uzbudljiv domaći šampionat...

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke