Kalifa Kulibali i dalje ne pali

Autor: Nemanja Janošev
petak 30.09.2022.
11:45
Izvor: Sportske.net

Čeka se Zvezdin gorostas.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Sa statusom napadača koji je igrao u francuskoj Ligi 1 i u ekipi Nanta, Kalifa Kulibali došao je u Crvenu zvezdu da bude konkurencija Aleksandru Pešiću, a zamena Ohiju Omoijuanfu i Milanu Pavkovu koji su prodati.

I dalje ne može konačno da se sudi, ali može da se nasluti - Crvena zvezda je promašila kada je Kalifa Kulibali u pitanju. Pompezno najavljen dolazak "diva iz Nanta" pretvorio se u traganje za "mišom iz Nanta". 

Osim što je stigao vidno nespreman, te mu je bilo neophodno vreme da se adaptira na novu sredinu i saigrače, Kalifa Kulibali nije pokazao ništa što bi napravilo razliku s njegove strane kada je on na terenu. Čak ni visina nije dolazila do izražaja zbog brojnih lošijih procena u vazdušnim duelima. Pritom, ne obiluje brzinom niti može da učestvuje u igri na zemlji koju ovakav tim Crvene zvezde preferira, posebno s Kataijem i Ivanićem na terenu.

Dobio je dve sedmice da se pripremi i konačno je zaigrao kao starter u Kup utakmici protiv Mačve u Šapcu, kad ono međutim... Nekoliko nerezonskih poteza, bezopasnost i anemičnost. 


"Tehnički slab, često i nespretan. Sa svojom visinom, sa druge strane, veoma je interesantan u vazduhu, posle defanzivnih i ofanzivnih kornera. Veoma je ratoboran", rekao nam je francuski novinar David Filipo koji usko prati Nant početkom septembra.

Nešto tako smo zaista i videli, osim što su nedostajale nabrojane stavke vezano za njegovu skočnost. 

Vremena da se situacija oko njega preokrene ima, ali poznato je da u klubu poput Crvene zvezde nema mnogo vremena za čekanje. Ili jesi ili nisi...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.