KALKULACIJE - Kad igraju Slovacko i Keln i koji rezultat bi odgovarao Partizanu?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 27.10.2022.
23:42
Izvor: Sportske.net, Beta

Postoji i opcija da Partizan čak i izgubi od Slovackog u poslednjem kolu, ali da ipak prođe dalje.

Pedja Milosavljevic
Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Utakmica između fudbalera Slovackog i Kelna u Ligi konferencija odložena je večeras zbog loših vremenskih uslova u Češkoj, odnosno zbog guste magle.

Meč, koji je trebalo da počne u 18.45, pomeren je prvo na 20.00, počeo je, ali je posle samo šest odigranih minuta sudija prekinuo igru.

Nakon konsultacija sa oba tima, delegatom Uefa i nadležnim lokalnim vlastima, sudija je odlučio da se utakmica i definitivno ne igra danas.

Meč će biti nastavljen u petak od 13.00.

Slovacko i Keln trenutno zauzimaju treće i četvrto mesto u Grupi D i imaju po četiri boda na svom kontu.

U drugom meču ove grupe, Nica je na svom terenu slavila protiv Partizana sa 2:1. Oba tima sada imaju po osam bodova.

Šta bi sada Partizanu najviše odgovaralo, koji rezultat u susretu Slovackog i Kelna?

Rekli bismo da bi to bila pobeda Kelna, iz više razloga.

Pre svega, jer bi porazom od Kelna Slovacko izgubilo sve šanse za plasman u nokaut fazu takmičenja i ne bi moglo da do kraja grupne faze pretekne Partizan na tabeli.

Drugo, Slovacko bi izgubilo neki veći takmičarski motiv pred dolazak u Beograd na meč sa Partizanom u poslednjem kolu, što bi crno-belima trebalo da olakša posao u tom susretu.

I treće, Partizan bi u slučaju sutrašnje pobede Kelna mogao da prođe dalje čak i ako izgubi od Slovackog, ali da Nica savlada Keln u poslednjem kolu. Tada bi Nica imala 11, Partizan 8, Keln i Slovacko po 7 bodova.

Ako Slovacko sutra savlada Keln, jasno je da bi Partizan morao da pobedi u poslednjem kolu ako želi da prođe dalje, a ako Slovacko i Keln odigraju nerešeno, onda postoji mogućnost da sve četiri ekipe završe takmičenje sa po 8 bodova, ako Partizan i Nica izgube u poslednjem kolu. Ali, ključno je da bi Partizanu u slučaju remija Slovackog i Kelna i jedan bod bio dovoljan sledećeg četvrtka da bi se plasirao u ''evropsko proleće''.

Dakle, najnepovoljnija opcija po Partizan bila bi pobeda Slovackog nad Kelnom, ali šta god da bude, crno-beli i dalje imaju sve u svojim rukama i to je najvažnije u ovom trenutku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke