KALKULACIJE - Pobeda protiv Crnogoraca ili propast!

Autor: Mladen Heleta
subota 14.10.2023.
22:55
Izvor: Sportske.net

Sve je stalo u meč koji se igra u utorak.

EPA-EFE/Zsolt Czegledi
EPA-EFE/Zsolt Czegledi

Povezane vesti

Srbija je uspela da u verovatno najslabijoj grupi u istoriji svih evropskih kvalifikacija dovede u pitanje svoj plasman na Evropsko prvenstvo u fudbalu, na kom zemlja za koju navijamo nije igrala od 2000. godine.

Dupli poraz od Mađarske u roku od mesec dana stavio nas je u tešku poziciju u grupi G, ali i dalje zavisimo sami od sebe.

Dakle, Mađarska je sada ubedljivi lider ove grupe sa 13 bodova iz pet mečeva i može se reći da je već izborila svoj treći uzastopni plasman na EURO. Srbija ima 10 bodova iz šest mečeva, a Crna Gora 8 bodova iz pet mečeva. Litvanija i Bugarska nemaju šanse da odu u Nemačku.

Srbija u utorak dočekuje Crnu Goru u Beogradu i kako zna i ume mora da pobedi, jer bi svaki drugi rezultat značio katastrofu.

Ukoliko savladamo Crnogorce, koje smo proletos pobedili u Podgorici, imaćemo +5 od njih i meč više, pa bi nam igrao čak i bod kod kuće protiv Bugarske u novembru da budemo drugi i odemo na EP.

Ukoliko bude nerešeno u utorak, od nas više ništa neće zavisiti. U tom slučaju bi čak i da savladamo Bugare, Crna Gora mogla da nas prestigne trijumfima nad Litvanijom kući i Mađarskom u gostima. Crnogorci će ići u Budimpeštu, kada Mađari već uveliko budu kvalifikovani za Nemačku.

Poraz od Crne Gore bi značio skoro pa sigurnu eliminaciju Srbije, jer bi naše komšije pobedom protiv Litvanije u Podgorici završile posao.

Utorak je definitivno "dan D" za Srbiju i zato se treba mobilisati i sve snage usmeriti na taj duel.

Za kritike zbog očajnih igara nakon Mundijala u Kataru ima vremena…

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke