Kanga sa bele tačke pokrenuo Zvezdu, Javor završio meč bez dvojice trenera

Autor: Darko Mitrović
subota 30.03.2024.
17:52
Izvor: Sportske.net

Zvezda ne posustaje.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde nastvaili su sa prolećnim pobedama u Superligi Srbije.

U utakmici 27. kola domaćeg šampionata, aktuelni šampion i lider na tabeli je danas u Ivanjici savladao ekipu Javor Matisa sa ubedljivih 3:0.

Prvih pola sata utakmice proteklo je u ne baš sadržajnoj borbi, što je odgovaralo Ivanjičanima koji su se odlično suprotstavili favoritu. Zvezda nikako nije uspevala da dođe do neke ozbiljnije prilike za gol, ali je u 37. minutu defanzivca domaćeg tima Ilića lopta pogodila u ruku kada se odbila od zemlje i iz jedne naizgled bezazlene situacije crveno-beli su stigli do penala.

Sudija Danilo Nikolić je na belu tačku pokazao tek posle konsultacija sa VAR sobom i pregledanog snimka, a siguran izvođač jedanaesterca bio je Gelor Kanga u 39. minutu za 0:1.

Ova odluka je prilično naljutla Ivanjičane, pa je zbog protesta sudija Nikolić odmah isključio pomoćnog trenera Milovana Milovića, a u poluvremenu je iz istog razloga na tribine poslat i šef struke Javora Radovan Ćurčić.

U međuvremenu je Zvezda duplirala prednost u 43. minutu posle lepe akcije Endiaja, Ivanića i Hvanga koji je sa desetak metara poslao loptu u mrežu - 0:2. 

U nastavku, prvu veliku priliku za Zvezdu imao je Olajinka u 53. minutu. Hvang je uputio upotrebljivu loptu u kazneni prostor domaćih ka Endiaju, jedan igrač Javora je kratko odbio do Olajinke koji sa desetak metara šutira preko gola.

Briga za trenera Zvezde posle ovog meča mogla bi da bude povreda Hvanga koji je u 78. minutu morao da izađe van igre, a zamenio ga je mladi Mimović.

Ipak, samo tri minuta kasnije Zvezda je stavila račku na ovaj meč pogotkom Mijailovića za konačnih 0:3. Ivanić je sa leve strane ušao u kazneni prostor i ubacio loptu pred gol Javora, ona je odbijena na nekih 18 metara, ali samo do Mijailovića koji snažnim i preciznim udarcem pogađa mrežu.

Zvezda je sada na ''plus 7'' na vrhu tabele u odnosu na Partizan, s tim da crno-beli večeras igraju protiv Spartaka, a Javor je ostao na trinaestoj poziciji sa 28 osvojenih bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Eki
Saturday, 30.03.2024
18:09

Svaku utakmicu Zvezda povede iz penala

avatar
DRUG OSTOJA
Saturday, 30.03.2024
17:58

Nikad mi se nije sviđala Milojeva filozofija igre, ali rezultat je tu.