Kangina amplituda, Zvezda uzela ono po šta je došla

Autor: Nemanja Janošev
petak 22.10.2021.
10:01
Izvor: Sportske.net

Da je moglo drugačije, pa, možda i jeste, ali bod na još jednom teškom gostovanju je ogroman!

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Kada bi im neko ponudio sedam bodova iz prva tri kola neugodne grupe u kojoj se nalaze, stručni štab, ali i fudbaleri Crvene zvezde prihvatili bi, izvesno, takav scenario. 

Njihovi rivali možda nisu krem de la krem evropskog fudbala, ali i te kako su neugodni, svaki na svoj način, posebno kada igraju u svojim domovima. Tada je i bod zadovoljavajući, a kamoli četiri, koliko Crvena zvezda ima u svom džepu nakon putovanja u tmurni Razgrad i kišni Herning. 

Pljusak i desetak stepeni u ovom danskom gradiću od 50.000 duša, naoštreni protivnik i izostanak fudbalera koji čije odustvo se veoma osetilo. Morali su na to da zaborave Dejan Stanković i njegovi momci u 90 i kusur minuta na "MCH areni" i sa što povoljnijim rezultatom pokušaju da otputuju natrag u prestonicu Srbije.

Midtjiland, odnosno, njihov trener Bo Hendriksen, bolje je pripremio utakmicu, ali nije računao na to da bi Zvezdin momentum mogao da dođe kad-tad ukoliko njegov tim ne pronađe način kako da savlada Milana Borjana.

Čuvar mreže srpskog šampiona je imao još jedno blistavo evropsko veče i vrlo lako je moglo da se dogodi da, pored svega, odbrani i udarac Nikolasa Dira u 78. minutu. Pre toga, barem pet puta Borjan je svojim maestralnim reakcijama spašavao svoj gol. Mučila se Crvena zvezda sa iznošenjem lopte, posebno u prvom poluvremeno. Danci su odlično pritiskali poslednju liniju rivala primoravši ih da igraju sa Borjanom sve češće, a onda bi usledio degažman ni na koga. 

Znali su da Crvena zvezda igra bez klasičnog napadača, bez igrača koji bi mogao da skoči na centru igrališta, ali isto tako i da kapitenu kluba iz Ljutice Bogdana igra sa loptom u nogama nije jača strana. Sve su to dobro koristili, ali nije im bilo dovoljno da pronađu put do mreže. Udarne igle Midtjilanda Isaksen, Sisto i Evandro pravili su mnogo problema defanzivcima Dejana Stankovića, a posebno je problematično bilo na desnom boku gde je boravio Marko Gobeljić, jedan od najneprimetnijih igrača na jučerašnjoj utakmici.

Kako rekosmo, Crvena zvezda je imala problema sa organizovanjem napada usled pritiska rivala, nisu mogli lako do poslednje trećine terena i to su rešavali tako što su pokušavali sa distance. Bilo je nekoliko nekontrolisanih udaraca Gelora Kange, probavali su Ivanić, Ben i Falko, ali videvši da ne ide stali su. Gabonac nije. U više navrata je želeo da se proslavi, a upravo jedna takva odluka koštala je Crvenu zvezdu gola.

Doći ćemo i do toga, vratimo se načinu na koji je Crvena zvezda povela. Bilo je neophodno da se izvrši izmena upravo u vidu na koji je Stanković i odreagovao. Da li je Dioni bio idealno rešenje ili ne, za dalju je polemiku, ali istina je da je Francuz imao svoj doprinos kod gola Mirka Ivanića, Konačno je neko mogao da skoči, koliko-toliko u šesnaestercu Midtjilenda, Francuz je to učinio u duelu sa Andersonom i učinio da lopta dođe do Ivanića, koji je doneo radost gostima.

Zvezda je tada izašla iz grča, imali su pravo na grešku kada je ušao Nenad Krstičić budući da je Slaboljub Srnić nosio teret javne opomene. Kanga je nakon prvog poluvremena gde je bio potpuno indisponiran grešeći u predaji lopte i u odlukama konačno postao sigurniji na istoj, iznudivši nekoliko faulova na sredini terena, uz žuti karton Onjedike. Međutim, ispostaviće se da je njegova odluka da u 76. minutu i 21. sekundi, kada je Crvena zvezda imala kontranapad - šutira - bila kardinalna.

Pritisak Milana Rodića i ostatka veznog reda urodio je plodom. Kanga je dobio loptu, istina, nije imao najbolja ponuđena rešenja u vidu Loija Dionija koji je utrčavao, te Bena potpuno levo, ali odluka da šutira u tom momentu sa 30 metara, bila je neshvatljiva. Umesto da sačuva loptu i pokuša da "ukrade vreme", Gabonac je odabrao najgoru moguću opciju. Udarac je pritom bio katastrofalan. Naredni napad doneo je pogodak danskog predstavnika. Istina, Dioni je morao jače u duelu na centru terena, piše se i njemu "minus", ali i pogodak primljen tačno 53 sekunde kasnije definitivno ide i na dušu Gelora Kange.

Printscreen

Imao je Loi Dioni šansu da se proslavi, ali je ponovo u situaciji "jedan na jedan" podbacio. Kažemo ponovo, jer je, možemo nabrojati barem na prste jedne    ruke, ove sezone bivao gubitnik u tim situacijama.

Kada se sve sabere i oduzme, Crvena zvezda bi i te kako trebalo da bude zadovoljna bodom. Poen koji ih drži na čelu grupe, pred dolazak Midtjilanda u Beograd. Tada bi Crvena zvezda trebalo da bude jača za Milana Pavkova, Aleksandra Kataija pa i Rišaira Živkovića i pod uslovom da novih pehova ne bude, u mnogo boljem raspoloželju dočeka susret sa ovim timom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MixEr
Friday, 22.10.2021
15:09

Kažete go ide na dušu Kange??? Kojom logikom? Zato što je bio na terenu? Pa možda je neko drugi pogrešan pas imao minut pre toga, možda je Borjan loše ispucao 2 minuta pre toga pa eto i njima ide na dušu gol. Naravno da Kanga ima bubica ali se pokazao u više navrata pa i juče da kad je on raspoložen, nema briga. Mirko Ivanić sme gola i nije nešto uradio. Kanga je dosta značio kako u napadu tako i u odbrani. Možda ne najbolji pojedinac na meču ali svakako neko ko je u jučerašnjem sivilu zaslužio više nego prelaznu ocenu. Da se razumemo, nekada je bio uspeh da sa ovakvim ekipama igramo u gostima na poraz sa što manje primljenih golova kako bi kući izvlačili stvar. Sada smo ne zadovoljni kada uzmemo bod na strani. Iskreno meni je drago zbog toga jer znači da napredujemo kao klub. Šteta što ovih par sezona nismo iskoristili da dovedemo ili stvorimo još makar dva dobra igrača. Imamo Katajia, Kangu, Dragovića, Degeneka i donekle Ivanića, Sanoga ajde i Borjana (krenuo je dosta da greši). Da smo uspeli da nabavimo neke dobre bekove i još dva do tri pouzdana igrača u rezervi, mi bi bili sasvim solidna ekipa za Evropu. Ovako i dalje dosta zavisimo od sreće i punog Rajka...Nadam se da će se to uskoro promeniti