Kangva ili Filipović - Ko je bolje prošao, Zvezda ili Partizan?

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.06.2022.
11:47
Izvor: Sportske.net

Dva naša najveća kluba uveliko rade na pojačanjima.

STARSPORT/ Pedja Milosavljevic
STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Prva pojačanja su već promovisana na obe strane Topčiderskog brda. Partizan je vratio svog nekadašnjeg igrača, levog beka Zlatana Šehovića, a onda je juče promovisao i pojačanje na poziciji desnog beka, 27-godišnjeg Aleksandra Filipovića.

Za to vreme, Zvezda se pojačala na sredini terena, dovela je Kingsa Kangvu, reprezentativca Zambije koji je prethodne tri godine proveo u ruskom Arsenalu iz Tule, a danas se očekuje i promocija Osmana Bukarija iz Genta.

Ko je, za sada bolje prošao?

Ako je verovati ''Transfermarktu'', Aleksandar Filipović je ovog meseca procenjen na 1.3 miliona evra i to mu je rekord karijere na ovom specijalizovanom sajtu, ali je Partizan uspeo da ga iz BATE Borisova dovede za 100.000 evra obeštećenja.

Na istom sajtu Kangva je procenjen na 1.2 miliona evra, to je i njemu do sada najviša vrednost na koju je procenjen, a mediji su preneli da je Zvezda za njega platila 800.000 evra na ime obeštećenja.

Filipović je kao defanzivac BATE Borisova odigrao od početka ove sezone 17 mečeva, postigao  tri gola, uz jednu asistnciju, a četiri godine mlađi Kangva je na 23 prošlosezonska meča u veznom redu Arsenala iz Tule postigao šest golova, uz šest asistencija.

Filipovićeva prednost moglo bi da bude to što se odlično poznaje sa novim trenerom Partizana Ilijom Stolicom, ali s druge strane, Kangvu je Zvezdi preporučio njen bivši trener Miodrag Božović koji je odlično upoznat sa njegovim mogućnostima i teško da bi mogao da pogreši u ovoj proceni, s obzirom da odlično zna i šta Zvezda traži od svakog igrača.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke