Kao nekada, Partizan ''lavljeg srca''!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 08.09.2022.
20:39
Izvor: Sportske.net

Dešavanja iz drugog poluvremena podsetila su nas na nezaboravni meč u Glazgovu protiv Seltika i komentar legendarnog Jordana Ivanovića.

Starsport.rs ©
Starsport.rs ©

Povezane vesti

U utakmici prvog kola Grupe D Lige konferencija, fudbaleri Partizana večeras su u mestu Uherske Hradište u Češkoj igrali nerešeno, 3:3, protiv domaće ekipe Slovacko.

Ako se ima u vidu da je posle prvog poluvremena Partizan imao dva gola zaostatka, uz igrača manje na terenu, crno-beli mogu da budu zadovoljni ovakvim ishodom, iako je u finišu Rikardo propustio lepu priliku i za pobedonosni gol.

Prvi poluvreme bilo je košmarno za Partizan, pogotovo prvih dvadesetak minuta ove utakmice. Nije prošlo ni pet minuta igre, a na semaforu je već pisalo 1:0 za Slovacko. Bio je to veliki propust crno-belih u defanzivi, previše prostora su ostavili Janu Kalabiški ispred kaznbenog prostora, a on je to na pravi način iskoristio, snažnim i preciznim udarcem u donji desni ugao Popovićevog gola - 1:0.

I taman kada su crno-beli izveli prvu ozbiljniju akciju koja je prekinuta zbog Nathovog ofsajda posle kog je Rikardo poslao loptu u mrežu, usledio je novi šok za tim Gordana Petrića.

Na isteku devetnaestog minuta igre, domaći su izveli korner, posle kraće kombinacije je usledio odličan centaršut u kazneni prostor, Hofman je zahvatio loptu glavom, pogodio desnu stativu, a odbijenu loptu je pored statičnog Markovića poslao Jan Kalabiška i postigao svoj drugi gol za 2:0 u korist Slovackog.

A kada je u 22. minutu Kristijan Belić bez ikakve potrebe oštro startovao na sredini terena i zaradio direktan crveni karton, izgledalo je da Partizanu večeras preti prava katastrofa.

Ipak, uspeli su crno-beli da izdrže do poluvremena, a glavno pitanje posle ovog meča biće šta im je trener Petrić rekao u svlačionici tokom petnaestominutne pauze.

Šef struke Partizana je na teren poslao Andradea umesto Živkovića, ali od samog starta drugog poluvremena razigrao se i raspucao Fuseni Dijabate.

On je već u 47. minutu meča uspeo da vrati nadu Partizanu, preciznim udarcem je pogodio mrežu golmana Nguena za 2:1, a samo šest minuta kasnije Dijabate je posle odličnog solo prodora sa leve strane ušao u kazneni prostor i uz malo sreće još jednom pogodio mrežu. Lopta je zakačila jednog od protivničkih igrača i završila u mreži.

Mnogi su verovali da će Partizan zatim pokušati da sačuva taj reziultat s obzirom da ima igrača manje, ali crno-beli su dobili na samopouzdanju, nastavili su da atakuju i u 62. minutu Andrade centrira sa desne strane za Dijabatea, lopta se odbila do Rikarda koji snažnim udarcem u donji desni ugao pogađa mrežu - 2:3!

I posle tog gola Partizan je delovao sigurno i samouvereno na terenu, nisu domaći previše pretili, ali su sticajem okolnosti uspeli da izjednače u 83. minitu meča! Slično kao kod drugog gola domaćih, opet centaršut sa leve strane, opet se stvorila gužva u kaznenom prostoru Partizana, ali prosto je neverovatno kako je lopta završila u mreži posle promašene lopte domaćih, pa nekog traljavog pokušaja i zatim odbitka na kraju do Kozaka koji se ''ni kriv, ni dužan'' upisuje u strelce - 3:3!

Mogao je Rikardo i do četvrtog gola u 86. minutu, ali je prečka tada spasila domaći tim posle odlične akcije Dijabatea.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke