Kapiten Čukaričkog oduševljen sezonom

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 20.05.2021.
16:59
Izvor: Sportske.net

Da mu je neko ovo ponudio pred početak sezone...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Kapiten fudbalera Čukaričkog Marko Docić rekao je danas da je prezadovoljan tek završenom sezonom i istakao da je to uspeh cele ekipe, odnosno da su on i njegovi saigrači uspeli jer su svi igrali za tim.

"Rezultatski sam prezadovoljan onim što smo ostvarili ove sezone. Bilo je dosta dobrih utakmica, s druge strane nije bilo preterano loših. U većem delu sezone bili smo prilično konstantni, imali smo šestoricu-sedmoricu igrača koji su bili okosnica i mnogo onih koji su se rotirali", rekao je Docić za klupski sajt.

"Obezbedili smo plasman u Evropu, na kraju osvojili treće mesto, oborili brojne klupske rekorde... Da mi je neko sve ovo ponudio pre početka sezone, oberučke bih prihvatio", dodao je kapiten Čukaričkog.

Čukarički je pobedom u poslednjem kolu, uz kiks Vojvodine, osvojio je treće mesto u Super ligi Srbije sa 74 boda, uz 69 datih golova.

Crvena zvezda je osvojila titulu, Partizan je drugi, a "večiti" rivali će odmeriti snage i u predstojećem finalu Kupa Srbije.

Upitan da li je moguće ugroziti njihovu dominaciju u narednom periodu, Docić je naveo da je treće mesto maksimum njegovog tima u ovom trenutku.

"Voleo bih da se u narednim sezonama umešamo u borbu za nešto ozbiljnije. Potrebno je da još napornije radimo, da probamo da iskoristimo mečeve u Evropi da ekipa dodatno očvrsne i da podignemo nivo naše igre", dodao je on.

Čukarički će igrati u premijernom izdanju novoformiranog takmičenja pod okriljem UEFA, Lige Konferencija, gde će startovati od drugog kola.

"Kako sada stvari stoje, bićemo povlašćeni u drugom kolu, ali će zaista mnogo toga zavisiti od ishoda žreba. Sa svakim u toj rundi možemo da igramo, ali nije isto hoće li nam rival biti ekipa iz Poljske ili recimo kao u prethodnom nastupu na medjunarodnoj sceni iz Jermenije", rekao je Docić.

On je naveo da će to biti medju prvim utakmicama u novoj sezoni i da su one uvek specifične.

"Ako preskočimo tu prepreku, u trećem kolu nas već čeka daleko ozbiljniji rival. Imamo i iskustvo igranja u Evropi od pre dve godine, znamo da nam je protiv Moldea malo nedostajalo... I ovoga puta će u timu biti mnoštvo mladih igrača, ali ćemo se spremiti kroz jake utakmice na pripremama", rekao je Docić.

Kapiten Čukaričkog je istakao i da je zadovoljan na ličnom planu, posebno drugom polusezonom u kojoj je, kako je naveo, sam sebe prijatno iznenadio.

"Vratio sam se posle teške povrede, nisam igrao samo u poslednje dve utakmice, kad su šansu dobili mladji momci... Naravno, sve to ne bi bilo moguće uz pomoć vrlo kvalitetnih saigrača. Prvenstveno je ovo uspeh ekipe i to je na prvom mestu, igrali smo svi za tim, zato smo i uspeli", rekao je Docić.

Kako je rekao, u Čukaričkom se i dalje ozbiljno računa na njega.

"Ako se desi nešto posle Evrope, ako dodje dobra ponuda, razgovaraćemo", rekao je Docić.

On je naveo da mu je lepo na Banovom brdu gde je već pet godina i dodao da nije obraćao pažnju na to koliko će ostati, ali i da mu nije bilo "u glavi" da će ostati toliko.

"Došao sam ovde da bi mi Čukarički bio odskočna daska, a postao sam kapiten i neko ko je dosta vezan za klub, iz više razloga. To je ono što me drži ovde", rekao je Docić koji je za Čukarički odigrao 142 utakmice, a u narednoj sezoni mogao bi da obori rekord Dragoljuba Srnića (169).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke