"Karađorđe" se priprema za veliki jubilej - Zlatni sjaj za vek postojanja

Autor: Milovan Longinov
subota 03.02.2024.
15:15
Izvor: Sportske.net

Novosti sa "Karađorđa", iz prve ruke, pred obeležavanja velikog jubileja.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

"Karađorđe" ove godine obeležava vek postojanja, a tim povodom, direktorica stadiona Jelena Kulpinski osvrnula se na sve dosadašnje i predstojeće izazove koji su neophodni za unapređenje infrastrukture i organizacije na najvećem stadionu u Novom Sadu.

Jelena Kulpinski je prošle godine preuzela funkciju direktorice stadiona „Karađorđe“, a sada je opisala sva iskušenja i iskustva koja nosi ovaj posao. 

"Glavni izazov je definitivno sama infrastruktura. Stadion je uz sve svoje rekonstrukcije, star već skoro jedan vek, priznaćete dug period. Pored toga, izazov je i zastarela tehnologija bitnih komponenata kao što su reflektori i semafor. Sa druge strane tu je bezbednost kao bitan element, pogotovo u toku odigravanja utakmica, svaki put kad imate prisustvo većeg broja ljudi, uključujući i dece, to je na prvom mestu. Zaista sam zadovoljna kako je prošla organizacija svih dosadašnjih utakmica od kad sam preuzela funkciju, ali težićemo svakako još boljim rezultatima. Pravi izazov će biti organizacija evropskih utakmica, to nam je cilj i tu je FK Vojvodini mesto", rekla je Jelena Kulpinski, a prenosi sajt kluba. 

Ona je najavila od ranije poznate radove na rekonstrukciji stadiona, koja se očekuje tokom 2024. godine, tokom koje se nada da će „Karađorđe“ konačno dobiti zlatni sjaj koji zaslužuje.

"Ono što u ovom trenutku mogu da kažem je da je FK Vojvodina sve obaveze prema Gradu Novom Sadu što se tiče rekonstrukcije dela stadiona ispunila, tako da mi svaki dan očekujemo da se postupak pokrene. Nova, hibridna trava je imperativ ako želimo da igramo evropske utakmice, i po mojim saznanjima čeka se pogodan trenutak, u pogledu vremenskih uslova i takmičarskog dela sezone da se krene sa radovima na samom terenu. Naglasila bih da se rekonstrukcija zapadne tribine i postavljanje nove trave mogu raditi istovremeno, ukoliko za to bude postojala mogućnost", otkrila je ona.

Za kraj, poručila je da svi na "Karađorđu" žele da se vrati stari sjaj u godini zlatnog jubileja.

"Poželela bih mu svakako jedan kvalitetan preobražaj i zlatni sjaj kakav zaslužuje. Mnogo istorije je ispisano na tim tribinama i bilo bi lepo kad bi sve to ostalo zapisano u istoriji kroz jedan muzej, koji bi bio jedan simbol prošlog vremena i prilika za sve generacije, a pogotovo ove mlade koje nam dolaze da nauče nešto novo i da odamo počast svim legendama koje su igrale utakmice na „Karađorđu“ u FK Vojvodina", zaključila je Jelena Kulpinski. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke