"Karađorđe" spreman za VAR

Autor: Sportske Net
ponedeljak 12.07.2021.
18:30
Izvor: Sportske.net

"Stara dama" potvrdila.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbalski klub Vojvodina potvrdio je da je VAR tehnologija instalirana i stadionu "Karađorđe".

Počevši od sezone 2021/22, koja startuje ove nedelje, u Super ligi Srbije će se na svim utakmicama primenjivati VAR tehnologija, koja se već uveliko koristi u onim najjačim evropskim ligama, kao i na velikim fudbalskim takmičenjima.

"Samim tim, na svakom stadionu na kojem će se igrati mečevi Super lige Srbije predstojeće sezone morali su biti stvoreni uslovi za uspostavljanje VAR tehnologije, pa je to tokom ovog leta bio slučaj i na stadionu „Karađorđe“.

Štaviše, fudbalski klub Vojvodina je bio prvi klub u Srbiji koji je na svom stadionu instalirao VAR sistem, a testiranje je uspešno bilo obavljeno još šestog jula na meču između selekcija mlađih kategorija.

Za potrebe VAR sistema, na zapadnoj tribini „Karađorđa“ su postavljene dve dodatne platforme za kamere, a u istu svrhu će se koristiti i jedna pokretna platforma na istočnoj tribini", navodi se na klupskom sajtu.

Podsetimo, Voša u prvom kolu gostuje Crvenoj zvezdi, a potom dočekuje Partizan protiv kog će i "debitovati" i VAR na "Karađorđu".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke