Karadžić: "Dejo se jedini zalagao za poštovanje Statuta UEFA"

Autor: Beta Beta
utorak 03.05.2016.
21:51
Izvor: Beta

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević rekao je da je na kongresu UEFA bio za to da se poštuje statut te organizacije prilikom odluke da se Kosovo primi za člana, a to je naglasio i prvi čovek srpskog saveza Tomislav Karadžić.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Kosovo je danas primljeno u UEFA sa 28 glasova za i 24 glasa protiv u tajnom glasanju, uprkos statutu tog tela prema kome Kosovo nije moglo da postane član. Mediji u regionu preneli su da je Savićević glasao "za".

"Stav FSCG po ovom pitanju bio je principijelan, da se mora poštovati Statut UEFA, što se nije desilo u ovom slučaju. U pravcu poštovanja odredbi Statuta išla je i moja diskusija na Kongresu. Razne dezinformacije koje su se pojavile u pojednim medijima, koje se odnose na stav FSCG po pitanju prijema FS Kosovo u članstvo UEFA, izmišljene su i proizvod su senzacionalističkog nagađanja tih medija", rekao je Savićević za sajt FSCG.

Tomislav Karadžić je u izjavi dostavljenoj Beti naveo da "oseća obavezu" da naglasi da je Savićević bio za poštovanje statuta.

"Posle burnih dešavanja na kongresu i nekih dezinformacija koje su kasnije preplavile medije, osećam obavezu da istaknem sledeće: Dejan Savićević, predsednik FS Crne Gore i jedna od najvećih legendi srpsko-crnogorskog fudbala, bio je jedini, uz predstavnika švajcarskog saveza, koji je diskutovao i stavio pod veliki znak pitanja predlog UEFA da se promeni statut", rekao je Karadžić.

"Dejan Savićević se principijelno zalagao za poštovanje odredbi statuta, koje su kasnije grubo prekršene. Uostalom, citiram njegove reči izgovorene sa kongresne govornice: 'Šta će nam onda Statut ako ne poštujemo?'", naveo je predsednik FSS.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
realmadridCG4
Wednesday, 04.05.2016
09:06

Aa nasla se gospodja Karleusa,ej Karleusa da komentarise postupke Genija.....

avatar
Tuesday, 03.05.2016
23:35

To uopste nije garancija da je Cna Gora glasala protiv njihovog prijema.

avatar
Lord of Nottingham
Tuesday, 03.05.2016
23:59

Jesi procitao vijest? Zasto bi se prvo zalagao za postovanje Statuta a potom nipodistavao isti glasanjem za prijem Kosova? Mucni malo glavom, nadam se da mozes

avatar
Wednesday, 04.05.2016
08:31

Zato sto hoce da bude ispostovana procedura. Dzaba mu ta galama, znalo se da ce doci do krsenja Statuta i da ce glasanje biti tajno.

avatar
Legenda JSD
Wednesday, 04.05.2016
01:19

On mrzi Savicevica zbog Zvezde, zato je i napisao to. Sta uposte reci takvoj osobi? Valjda si do sada shvatio kakav je lik u pitanju.

avatar
Don.Mile
Tuesday, 03.05.2016
22:11

treba da dobijemo oskara jer najbolje na svetu glumimo drzavu ...