Karadžić o prijemu Kosova: "Četiri puta smo sprečili veliku nepravdu"

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 30.04.2016.
16:14
Izvor: Sportske.net

Kongres UEFA se održava 3. maja u Budimpešti, a tamo će se raspravljati i o prijemu Kosova u članstvo UEFA.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Samoproglašena država Kosovo želi članstvo u UEFA, a postoje izgledi da će je dobiti već 3. maja na kongresu u Budimpešti.

Povodom toga izjavu za FSS dao je i Tomislav Karadžić, predsednik našeg saveza.

"Od 2012. godine Fudbalski savez Srbije se svim legalnim pravnim sredstvima snažno bori protiv pokušaja da samoproglašena država Kosovo postane članica UEFA. Uz velike napore četiri puta smo uspevali da zahtev za prijem skinemo sa dnevnog reda i sprečimo veliku nepravdu.

Sada je pred nama ponovo veoma delikatna situacija, ali znatno teža posle šamara koji smo ne tako davno dobili od Međunarodnog olimpijskog komiteta. MOK je pod svoje okrilje primio samoproglašenu državu Kosovo i tako otvorio vrata ostalim organizacijama da to isto učine. Druga situacija koju našu borbu čini znatno težom i neizvesnom, jeste prijem Gibraltara u UEFA, posle spora koji je dobio na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani. Iako se radi o zemlji koja nije članica Ujedinjenih nacija, što je uslov da postane deo UEFA, Gibraltar je sudskim putem uspeo da postane 54 član Evropske kuće fudbala. Gibraltar je sada dobio i spor sa FIFA, a to znači da će uskoro postati i član Svetske fudbalske federacije. Bez obzira na sve ove veoma otežavajuće okolnosti i činjenicu da su mnoge zemlje Evropske unije, članice UEFA, priznale samoproglašenu državu Kosovo, Fudbalski savez Srbije će učiniti sve što je u njegovoj moći da i ovaj put sakupi dovoljan broj glasova kako bi još jednom sprečio prijem Kosova u UEFA. U prilog nam ide i činjenica, da bi odluka o prijemu Kosova izazvala velika previranja u regionu i šire, a zatim i otvorila Pandorinu kutiju širom Evrope. Nije tajna da „slučaj Kosovo“ nije usamljen
.", rekao je Tomislav Karadžić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
4.999999999%
Saturday, 30.04.2016
20:12

Okupirana teritorija Srbije ne sme da ima svoju reprezentaciju na zvaničnim međunarodnim utakmicama!

avatar
Al(a)din
Saturday, 30.04.2016
18:28

Meni nije jasno, kako je vlada Srbije dozvolila granice na KiM, kako im je dozvolila da imaju svoje registarske tablice, pasos... , a sada ih sprecavaju da udju u UEFA I FIFA i sprecavaju ih da postane nezavisna drzava ? Imaju sve uslove i sim srcem sam uz to da se Kosovo primi u UEFA i FIFA. Sta sam lose napisao ??