Kartoni i povrede opterećuju Radnički pred Partizan, moraće i bez trenera Dudića

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 14.12.2023.
16:30
Izvor: Sportske.net

Ali, najavljuju hrabru igru u Humskoj.

Screenshot/YouTube/RFK1923 TV
Screenshot/YouTube/RFK1923 TV

Povezane vesti

Predstojećeg vikenda odigraće se utakmice 19. kola Superlige Srbije, a kragujevački Radnički 1923 će u subotu od 18 časova i 30 minuta biti gost beogradskog Partizana na stadionu u Humskoj.

Šef stručnog štaba Radničkog Feđa Dudić i trener analitičar Lazar Savić zbog kartona neće moći da budu na svojim pozicijama na klupi Radničkog tokom meča, pa će ekipu u ulozi prvog trenera voditi Dudićev pomoćnik Adnan Jahić.

''Biće šef tu negde'', napomenuo je Jahić na početku razgovora sa novinarima i nastavio:

''Ako se vratimo na dve poslednje utakmice, protiv Smedereva i TSC-a, sigurno možemo da budemo zadovoljni odnosnom igrača, u nekom trkačkom smislu, pre svega jer nismo primili gol na tim mečevima i možemo reći da u dobroj atmosferi dočekujemo meč protiv Partizana. Možda i najvažnije je da vidimo sada li smo napredovali kao tim od prethodnog susreta sa njima ovde u Kragujevcu (4:0 za Partizan prim. aut.).

Partizan je prethodnu utakmicu izgubio u Nišu, ali taj poraz je možda bio njihov loš dan. To je ekipa sačinjena od dosta jakih individualaca, individualnim akcijama su rešavali neke utakice u prvenstvu, pa i u poslednjim minutima. To je dobro vođena ekipa, trener radi dobar posao. 

Njima igra ulogu samo tri boda protiv nas i očekujemo njihov presing od prvog minuta. Mi moramo defanzivno svih 90 minuta da igramo na visokom nivou, da ne primamo golove kao na pojedinim utakmicama gde su nas poraza koštale individualne greške naših igrača. Moramo da budemo hrabri, rastrčani, da u posedu lopte damo svoj maksimum koliko možemo u ovom momentu. Ako tako bude, možemo se nadati povoljnom rezultatu. To nam niko ne može oduzeti'', rekao je Jahić.

Radnički je i u prethodnih nekoliko utakmica imao kadrovskih problema, odlični vezista Luka Zorić je završio polusezonu, povređen je i defanzivac Radovanović, ali pred meč sa Partizanom ima još problema. Ne samo sa povredama.

''Videćemo još koji će igrači nastupiti, imamo 4-5 igrača sa po tri žuta kartona, ali svi oni koji budu istrčali na teren, mislim da jedva čekaju taj meč, jer tu se nema šta izgubiti, ali ćemo pokušati da damo svoj maksimum, da probamo protiv nekog velikog tima da zabeležimo pobedu koja nam je neophodna ove sezone.

Vidosavljević zbog povrede koju i dalje vuče, neće moći da nastupi, Sahli se vraća, ali kao što sam rekao imamo i još neke igrače kojima preti suspenzija zbog kartrona, a imamo utakmicu i u sredu, pa ćemo videti još'', objašnjava Jahić.

Da li će Partizanov sve veći pritisak koji oseća pred večiti derbi biti dodatna prilika za Radnički da iznenadi favorita?

''Kako Partizan mora, moramo i mi. Svaki bod nam je neophodan. Nismo ni mi u zavidnom položaju na tabeli. Sigurno će Partizan od prvog minuta igrati agresivno, jer im samo tri boda igra ulogu, ali i nama treba svaki bod'', zaključio je Jahić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke