Katai, Ivanić i Ohi ili Sinistera, Tornstra i Desers - Ko je veća opasnost po gol Partizana?

Autor: Darko Mitrović
petak 15.04.2022.
09:51
Izvor: Sportske.net

Partizan će sutra morati da napadne, ali ako ne ''zaključa'' odbranu...?

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Crvena zvezda i Partizan će 167. večitim derbijem obeležiti početak plej-ofa tekuće superligaške sezone. Zvezdina pobeda bi praktično označila duplo slavlje na ''Marakani'', jer bi gotovo sigurno odbranila i titulu prvaka, Partizanu je ovaj derbi poslednja šansa da vrati bodovnu prednost koju je olako prokockao ovog proleća.

Ono što je za crno-bele dodatna briga je što je Crvena zvezda posle eliminacije sa evropske scene mnogo efikasnija u domaćem prvenstvu, prosek joj je četiri gola po utakmici u poslednje vreme, a Katai deluje nezadrživo, uz podršku Ivanića, Rodića, Kange, Bena, Ohija...

Zaista, ogroman je ofanzivni potencijal Crvene zvezde, a Partizan ovog proleća sa takvim ekipama ima mnogo problema. Uz Zvezdu, takav je i holandski Fejenord protiv koga je Partizan takođe bio nemoćan u Ligi konferencija, pogotovo u drugom poluvremenu prve utakmice u Humskoj.

''U goste nam dolazi ofanzivna ekipa, koja po utakmici uputi 20 šuteva u okvir gola rivala'', naglasio je Stanojević pred prvi meč sa Fejenordom. Šta se dogodilo dan kasnije u Humskoj - 19 šuteva uputila je ekipa Fejenorda ka golu Partizana i postigla pet golova za trijumf rezultatom 5:2, od toga su Holanđani čak četiri gola postigli u drugom poluvremenu. Partizan nije imao rešenja za trio Sinistera, Tornstra, Desers, iako su u Humskoj znali odakle preti najveća opasnost, nisu uspeli ništa da učine da ih zaustave.


U revanšu Fejenord je uputio 18 udaraca ka golu Partizana, a postigao tri gola za pobedu rezultatom 3:1.

Zvezda do sada nije bila toliko opasna po gol Partizana, iako po kvalitetu tandem Katai-Ivanić ne zaostaje za najvećim adutima Fejenorda. U prethodnom derbiju koji je dobila sa 2:0, Zvezda je uputila ''samo'' devet šuteva ka golmanu Popoviću, ali s obzirom da je već u prvom poluvremenu stekla dva gola prednosti, u nastavku nije previše ni forsirala u napadu.

Sutra će okolnosti biti donekle promenjene, Partizan će morati da napadne, što će Zvezdi ostaviti više prostora da još više ugrožava gol crno-belih. Da li to znači i dvadesetak šuteva ka golu , poput Fejenorda, videćemo već sutra na ''Marakani''.

Ako želite da se kladite na konačan ishod meča, AdmiralBet vam nudi primamljive ponude, Zvezda je u ulozi favorita, što znači da bi eventualna pobeda Partizana donela veću zaradu onima koji veruju u crno-bele.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke