Katastrofa srpskog fudbala, na leto 2025. se vraćamo na "fabrička podešavanja"!

Autor: Mladen Heleta
petak 01.12.2023.
11:45
Izvor: Sportske.net

Užasni rezultati naših klubova ove sezone.

EPA-EFE/ANTHONY ANEX
EPA-EFE/ANTHONY ANEX

Povezane vesti

25 utakmica, 1 pobeda, 2 remija i 22 poraza, uz gol-razliku 17:65. To je učinak pet srpskih klubova u Evropi ove sezone. Potpuna katastrofa!

Ono što je trebalo da bude sezona renesanse srpskog klupskog fudbala pretvorilo se u totalni debakl. Ove sedmice su sva tri naša kluba u grupnim fazama evropskih takmičenjima (Crvena zvezda, TSC i Čukarički) izgubila, a paradoks je da je jedinu pobedu Srbiji ove sezone doneo Partizan protiv Sabaha, ako se iko više i seća te utakmice u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Srbija, koja je sezonu počela na sjajnom 11. mestu UEFA rang-liste koeficijenata, na taj način se za samo četiri meseca sunovratila za čak šest pozicija. Trenutno je na 17. mestu, što znači da od leta 2025. godine gubi dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao i pet klubova u evropskim takmičenjima. 

Tu neće biti kraj katastrofalnom padu za našu Superligu.

Nakon što su je od početka sezone prestigle Češka, Švajcarska, Austrija, Danska, Norveška, a sinoć je to uspelo i Izraelu, Srbiju će sigurno preskočiti još dve države koje su joj jako blizu. Ukrajina zbog odličnog Šahtjora u Ligi šampiona, te Grčka, zato što ima još čak četiri kluba u Evropi. 

Srbija strepi i od Poljske, tako da bi do kraja sezone mogla da padne za čak devet mesta, do 20. pozicije. Tada bi bila samo jedno mesto ispred Hrvatske.

Srbija još sledećeg leta ima pet sigurnih mesta u evropskim takmičenjima, ali od one tamo sezone ulazimo u veliki problem.

Šampion Srbije će sledeće sezone ići u plej-of za ulazak u Ligu šampiona, a vicešampion u treće kolo kvalifikacija za elitno takmičenje. 

Nakon toga, od sezone 2025/2026, zbog aktuelnog pada, Srbija će imati samo jednog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, tri u kvalifikacijama za Ligu konferencija i nijednog u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke