"Kec" u Nišu! Partizan prepustio Zvezdi lidersku poziciju!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 11.12.2023.
17:56
Izvor: Sportske.net

Veliki trijumf Radničkog!

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana poraženi su od niškog Radničkog na "Čairu" sa 2:1 (0:0) u utakmici 18. kola Super lige Srbije.

Imao je Partizan nedavno i šest poena prednosti u odnosu na najvećeg rivala. Odlična forma, odlična igra, odlična atmosfera među igračima. Međutim, izgubili su se poneki od tih obrisa u poslednje vreme, crno-beli su ostali bez povezanosti između redova i prednost na tabeli je iščezla. Radnički se bolje snašao u uslovima na jugu zemlje, te je tim Slavoljuba Đorđevića došao do tri ogromna boda.

Težak teren za tečniju igru, ali kako je bilo jednima, tako i drugima. Verovatno su te okolnosti više odgovarale domaćima.

Nekoliko pokušaja, tek takvih i toliko čisto da se napomene da su se dogodili, a onda u 16. minutu dobijamo prvu konkretnu situaciju. Radnički je imao korner, ali Aleksandar Jovanović je tu loptu sigurno uhvatio, no, nije se sigurno i prizemljio sa njom. Ona mu je iskliznula iz ruku i pala na nogu Vasilija Bakića koji se snašao najbolje što je mogao u toj situaciji i makazicama pokušao, ali je njegov udarac bio prejak.

Sve vreme je Partizan pretio, bivao blizu kaznenog prostora Dragana Rosića, ali Pjer Kalulu, Mateus Sadanja i Frenk Kanute nisu bivali dovoljno precizni, a neki od njih ni konkretni u situacijama koje su bile solidne.

Imao je Radnički nekoliko solidnih pokušaja od kojih se izdvaja Belakovićev udarac glavom, dok je gostujući sastav do prve situacije koja je namučila Dragana Rosića došao u samom finišu prvog dela igre. Bibars Natho je povukao loptu i plasirao je levom nogom sa ivice kaznenog prostora, ali se čuvar mreže Nišlija istakao za kraj prvog poluvremena.

U drugi deo igre ušlo se sa nešto više energije. Sjajnu šansu na startu nastavka imao je Jamkam, ali je loše šutirao iz pogodne situacije u kojoj se našao i na neki način, ubrzo je usledila kazna. Kada već lopta nije mogla tečno da ide po zemlji, Aleksandar Belić je pronašao način za asistenciju na malom prostoru. Lepo je podigao loptu vrhom kopačke između defanzivaca Radničkog, Mateus Saldanja se odlično ubacio i bio brži od Rosića čija je zakasnela reakcija olakšala posao Brazilcu. Sigurna realizacija u 53. minutu za vođstvo crno-belih.

Zakuvalo se u tim momentima. Gajas Zahid nije bilo daleko od toga da duplira prednost Partizana, a zatim je Belaković uz malo sreće pošto se lopta odbila od Siniše Saničanina, mogao da lobuje Jovanovića čija je reakcija bila izuzetna. Nedugo posle toga, dešava se sporna situacija u šesnaestercu Partizana iz koje je Radnički dobio jedanaesterac. Položaj ruku Siniše Saničanina nije bio prirodan, lakat mu se našao na glavi Nemanje Belakovića koji je to osetio i pao, a Marko Ivković pokazao na belu tačku. Situaciju je analizirao i VAR, odluka se nije promenila i Sava Petrov je preuzeo odgovornost. Dete Partizana panenkom matira Jovanovića za izjednačenje u 67. minutu.

A, ubrzo, šok za gostujući sastav. Jer, samo 20 minuta pošto su poveli na Čairu, izabranici Igora Duljaja suočili su se sa golom zaostatka. Lopta je nesrećno pogodila Mihajla Ilića nakon kornera Radničkog i završila iza leđa Aleksandra Jovanovića.

Morao je da reaguje Igor Duljaj, pa je sa promenama pokušao da dobije dodatne napadačke opcije. Ušli su Menig, Jovanović i Nikolić. Velika šansa u kojoj su učestvovali i rezervisti desila se u 89. minutu. Divna akcija Partizana, ali Gajas Zahid ne uspeva da realizuje stopostotnu situaciju.

Nije bilo više prostora ni vremena da Partizan uspe da dođe do boda i Radnički je došao do ogromnog trijumfa.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke