Kiparski novinar za Sportske o Anortozisu i Partizanu, loše vesti za "crno-bele"?

Autor: Ivan Cvetković
sreda 15.09.2021.
10:34
Izvor: Sportske.net

"Partizan nije naročito bitan faktor u evropskom fudbalu", tvrdi Stelios Annastasiu.

Anorthosis Twitter
Anorthosis Twitter

Povezane vesti

Navijači Partizana broje sitno do početka nove evropske sezone.

Ekipa Aleksandra Stanojevića će se takmičiti u novoj Ligi konferencija gde će za rivale u grupi imati Gent, Anortozis i Floru, a prvi meč će odigrati na Kipru.

O Anortozisu i kvalitetima ekipe Temura Kecbaje, kao i o tome kako na Kipru gledaju na Partizan, govorio je za naš portal sportski novinar najpoznatijeg kiparskog sajta Kerkida.net Stelios Anastasiu iz Limasola.

"Navijači Anortozisa i ljudi u klubu smatraju da imaju dobre šanse da se kvalifikuju u narednu rundu Lige konferencija. Prva utakmica na domaćem terenu protiv Partizana je u ovom trenutku najbitnija jer uz sve tri pobede na Kipru, Anortozis ima veoma dobre šanse. Treba napomenuti i da će se meč uz maksimalno dozvoljenih 75 posto kapaciteta odigrati u Nikoziji, a ne u Larnaki gde inače igra Anortozis", kazao je Stelios za naš portal.

Kako na Kipru gledaju na Partizan?

"Partizan je ostvario sedam pobeda zaredom u domaćem šampionatu i ima nekoliko veoma kvalitetnih igrača. Nama je poznato poslednje pojačanje Nemanja Miletić kojeg su želeli i neki kiparski klubovi poput Apolona. Mislim da Partizan sada ima bolju ekipu od one koja je igrala sa APOEL-om 2009. i AEL-om iz Larnake tri godine kasnije. Partizan i Flora u ovom trenutku nisu naročito bitan faktor u evropskom fudbalu, srpski tim jeste veliki klub koji je imao uspehe u prošlosti, ali navijači Anortozisa veruju da mogu pobediti sve rivale na domaćem terenu".
 
Kao najjače adute domaće ekipe spomenuo je uglavnom novajlije koje su donele kvalitet.

"Domaćin će ići na pobedu, tu nema nikakve dileme. Najbolji igrač tima je iskusni Grk Lazaros Hristodulopulos koji je osvajao grčku ligu sa Olimpijakosom i AEK-om, igrao je i za Panatinaikos, u Seriji A... On je postigao dva gola u pobedi nad Ber Ševom. Stigao je i krilni napadač PAOK-a Egipćanin Amr Varda, kao i reprezentativac Slovenije Denis Popović. Naravno, tu je i iskusni napadač Kajl Laferti".

Protiv "crno-belih" očekuje ekipu koja napada.

"Anortozis će ove sezone pokušati da igra napadački fudbal, naročito u domaćem šampionatu gde je na startu sezone doživeo iznenađujući poraz od Dokse. Trener Temur Kecbaja istakao je da je to posledica prevelikog slavlja zbog plasmana u grupnu fazu evropskog takmičenja, a mislim da to nije dobra vest za Partizan jer će igrači sada biti dodatno motivisani da poprave utisak pred domaćim navijačima. Kecbaja igra i sa trojicom i sa četvoricom igrača u odbrani, pa ne možemo znati šta će odabrati ovoga puta", zaključio je Stelios sa Kerkida.net.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ŠDanilo
Wednesday, 15.09.2021
18:52

Pa ako je neko od naših očekivao da ćemo da se prošetamo kroz grupu, vara se debelo. I Flora će nekog sigurno da upeca bar kući.