Klecaće kolena Portugalcima, Srbija u ultraofanzivnom sastavu!

Autor: Darko Mitrović
subota 13.11.2021.
19:30
Izvor: Sportske.net

Na pobedu!

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije odigraće u nedelju od 20:45h u Lisabonu odlučujuću utakmicu u borbi za direktan plasman na Mundijal u Kataru.

Piksijevim ''Orlovima'' samo pobeda donosi ostvarenje tog cilja, dok će Portugalci imati prednost domaćeg terena, ali i to što im za plasman u Katar odgovara i remi.

Imajući to u vidu, ali i stil igre koji Srbija gaji od dolaska Dragana Stojkovića Piksija na mesto selektora, sutra očekujemo ofanzivnu startnu postavu ''Orlova'', čime bi naš tim od prvog minuta stavio do znanja Ronaldu i drugovima da ih se ne plaši i da je u Lisabon došao po pobedu.

Uostalom, naši najveći aduti i jesu u ofanzivnoj liniji tima, pa će Stojkovićevi izabranici sutra ''pucati iz svih raspoloživih oružja''.

Šta bi to konkretno trebalo da znači?

Da krenemo od špica, gde u tandemu očekujemo Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića, napadače koji su ove sezone u sjajnoj formi i od kojih bi zazirala svaka odbrana, pa i portugalska. 

Još kada znamo da će ih Dušan Tadić ''hraniti'' upotrebljivim loptama, a da na krilima imamo brzonoge Kostića i Radonjića, portugalskim defanzivcima neće biti nimalo lako.

Tandem vezista na sredini terena trebalo bi da čine Nemanja Gudelj i Sergej Milinković-Savić, a iza njih, u odsustvu povređenog Nastasića, delovaće štoperski trio Milenković, zatim Veljković ili Spajić i Pavlović.

Naravno, i Portugalci imaju vrhunski kvalitet u ofanzivnoj liniji tima, pa će mnogo zavisiti i od raspoloženja našeg golmana, a to bi sutra trebalo da bude Predrag Rajković.

Dakle: Rajković - Milenković, Veljković /Spajić/, Pavlović - Radonjić, Gudelj, S. Milinković-Savić, Kostić - Tadić - Mitrović, Vlahović.

Srećno, ''Orlovi''!

*

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke