Klubovima iz Super lige Srbije 24 miliona evra u naredne tri godine!

Autor: Nemanja Janošev
petak 18.06.2021.
15:20
Izvor: Sportske.net

Potpisana saradnja sa nosiocem prenosa.

crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

TV Arena sport i naredne tri sezone će prenositi utakmice Super lige Srbije, potvrđeno je danas.

Kompanija "Arena channels group" imaće prava na prenose utakmica najelitnijeg ranga domaćeg fudbala nakon što je potpisana saradnja sa Fudbalskim savezom Srbije.

Ugovor je vredan osam miliona evra po sezoni, odnosno 24 miliona evra ukupno, a kakva je raspodela finansijskih sredstava prema klubovima - nije poznato - ali je napomenuto da će klubovi u Super i Prvoj ligi biti i više nego zadovoljni.

"Počastvovani smo što nastavljamo saradnju sa TV Arena sport. Rešeni smo da započete reforme daju rezultat koji svi želimo. Verujemo da ćemo zajedno ostvariti brojne ciljeve", kazao je v.d. predsednika FSS Nenad Bjeković.

Potom se javnosti obratio prvi čovek "Arena channels group" Nebojša Žugič, koji je istakao da će ovaj ugovor doprineti kvalitetu srpskog fudbala.

"Svi znaju da Arena ulaže u promociju domaćeg sporta i da je na neki način potpisivanje ugovora sa FSS deo naše strategije  popularizovanja domaćeg sporta... Uvrstili smo multiprenos, te sada svi klubovi imaju prostora da se nađu na malim ekranima. Imaćemo novu, poboljšanu opremu koja će unaprediti domaći fudbal. Čitava slika postaje mnogo drugačija i bolja. Obezbedili smo i prava prenosa UEFA klupskih takmičenja i nadam se da ćemo minimum tri kluba imati u Evropi", rekao je generalni direktor "Arena channels group" Nebojša Žugić i dodao da će se ta televizija boriti da se reprezentacija Srbije nađe na njihovim kanalima.

"Ta prava se kupuju na nadmetanju. Aktuelni ciklus se završava na kraju ovog takmičarskog ciklusa i raspisuje se novi tender na kojem ćemo i mi učestvovati".

Čelnik kompanije "Telekom" Vladimir Lučić je istakao da bi utakmice reprezentacije trebalo da se nađu na televiziji sa nacionalnom ferkvencijom kako bi pokrivenost bila maksimalna.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.