Kluž ili Šerif, ko ima skuplji tim?

Autor: Darko Mitrović
sreda 11.08.2021.
00:16
Izvor: Sportske.net

I to ne malo skuplji, nego trostruko skuplji.

Beta/Peter Schneider/Keystone via AP
Beta/Peter Schneider/Keystone via AP

Povezane vesti

Kada je Zvezda izvukla par Šerif-Alaškert kao potencijalne rivale u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, smatralo se da su crveno-beli bolje prošli nego u žrebu za drugo kolo, gde su izvukli Kairat.

Međutim, Šerif je večeras uspeo da iznenadi srpskog šampiona i da ga izbaci iz trke za ulazak u Ligu šampiona.

Tako će Zvezda morati da se zadovolji učešćem u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope, a tu će joj rival biti rumunski Kluž.

Ako uporedimo Kluž i Šerif na ''Transfermarktu'', videćemo da Zvezdin naredni rival ima gotovo tri puta skuplji tim od moldavskog šampiona.

Kluž se procenjuje na 30.43 miliona evra, a Šerif samo na 11.93 miliona.

Međutim, najskuplji igrač Kluža na ovom specijalizovanom sajtu je Andrej Burča koji se procenjuje na 3.3 miliona evra, ali on ne igra još od maja. Uz njega, najskuplji je još jedan defanzivac Kristijan Manea koga procenjuju na 2.4 miliona.

Sve je to znatno slabije od Crvene zvezde, čiji se tim procenjuje na 63.5 miliona, pa ako srpski šampion bude na svom prošlosezonskom nivou, ne bi trebalo da bude problema oko plasmana u Ligu Evrope. Uostalom, Kluž se u kvalifikacijama nije proslavio. Na startu je tek posle produžetaka u Banjaluci eliminisao banjalučki Borac, bilo je 3:1 u Rumuniji za Kluž i 2:1 za Borac u revanšu, a potom nije bio ubedljiv ni protiv gibraltarskog Linkolna, bilo je 2:1 i 2:0, a ispao je od Jang bojsa rezultatom 1:1 i 1:3 u dva meča.

Inače, Kluž u klupskoj istoriji ima sedam titula prvaka Rumunije, četiri trofeja nacionalnog Kupa i još četiri trofeja Superkupa Rumunije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke